2017. január 24. | By: Ladybird

K. P. Kelley – It's You sorozat – Book Tour


Veszélyes alakváltók, egy mindent elsöprő szerelem, és a szerelmesek útjába álló sok-sok akadály. Röviden ez jellemzi az It's You sorozatot. Kellemes kikapcsolódást ígérő könnyed két kis regény, ami annak ellenére, hogy hemzseg a kliséktől és nem egy logikátlanság van benne, képes volt néhány napra lekötni.



K. P. Kelley – It's You – Book 1.


ONCE UPON A TIME...
the most beautiful boy in the world kissed me.
I've never been able to forget.
Perhaps it was his jet-black hair,
or the changing copper-color of his eyes,
the intense way he looked at me...
or the fact that he awakened my passion for the first time,
at once otherworldly yet heartbreakingly real. 

After that kiss, I never saw him again.

His name was Jack Beauloup.
Jack, my "Beautiful Wolf."

Twenty years passed. 
He has returned. 
For me. 


**********

Jack Beauloup and Darcy Turner share one, perfect kiss in high school before he vanishes from sleepy Carlisle, NH without a trace. 

Twenty years later, Darcy, who has never forgotten Jack, is shocked when he suddenly appears as a guest at her cousin's wedding. Their attraction to one another is just as searing as it was in high school, but immediately there are a landslide of questions that need answers. Where did he go? Why did he disappear? And what made him return? 

As they find their way back to each other, they will discover that the secrets Jack holds are enough to bind them for life, or rip them apart forever. 



K. P. Kelley – It's You – Book 2.

HAPPILY EVER AFTER... 
To some, they’re just words signifying a fairytale ending. 
For me, Jack Beauloup, they represent an unyielding desire: 
Forever with Darcy Turner, the unexpected love of my life. 
A love that has placed her human life in danger. 

According to Pack Law, my binding is an abomination that must be severed. 
It’s ignited a fiery hatred that I must confront and control. 
But what is bound cannot be broken. 
I will keep Darcy safe. 
Even if it means giving up on my dreams. 

Even if it means giving up my life.  


K. P. Kelley | Goodreads


.


Már olyan rég olvastam alakváltós, vérfarkasos, ízig-vérig romantikus könyvet, hogy amikor megláttam ennek a sorozatnak a fülszövegét, képtelen voltam elmenni mellette. Bevallom, jelentős szerepet játszott ebben a nosztalgia faktor, hiszen számos hasonló témájú könyvnek köszönhetek szép emlékeket. Így a ma már kissé nevetségesnek tűnő Alkonyat sorozatnak, vagy Nalini Singh fantasztikus Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozatának, ami számomra egyszerűen megunhatatlan. Szóval belevágtam. Hogy nem egészen azt kaptam, amit vártam, az nem lepett meg, mivel nehéz ebben a témában újat írni. Ugyanakkor a túl sok máshonnan átvett elem, azért csalódást okozott. De még ennek ellenére is azt mondom, hogy egészen szórakoztató volt az It's You mindkét része. Angolul is lehetett vele haladni, mivel a nyelvezete elég egyszerű. 

Maga a történet első pillantásra amolyan kis könnyed romantikus. Darcy tizenöt évesen beleszeretett az új fiúba, Jackbe, ám félénk, csendes lányként ezt nem merte bevallani senkinek sem. Ám egy nap a fiú egyetlen szó nélkül odamegy hozzá és megcsókolja, majd annyit mond neki: Te vagy az! A lánnyal madarat lehetne fogatni, azonban nem sokáig örülhet élete első csókjának, mivel másnap a fiú elköltözik. Darcyt összetöri a hír, és éveken át képtelen szabadulni a gondolattól, hogy Jack volt számára az igazi. Sok éven át küzd, hogy el tudja engedni a fiú emlékét, de valamiért képtelen rá. Aztán egy nap, egyszer csak újra betoppan az életébe Jack, és innentől kezdve érdekes események sora veszi kezdetét.


A történet, mint azt már mondtam, klisékből áll össze, mindjárt az elején kapunk is egy kicsit a Hamupipőkéből, amikor is Darcyt mindenki piszkálja amiatt, hogy még nincs tartós kapcsolata, és ami volt, az is Kanadáig rohant előle. Aztán persze színre lép a herceg, aki után már évek óta sóvárgott a lány, és úgy tűnik, végre megkapják a happy endet. 
Ám ekkor vált a történet. Jön egy kis misztikus szál, ami akárhonnan nézem, nagyon hajaz az Alkonyat sztorijára a bevésődéssel, a féktelen ragaszkodással, és hasonlókkal, de azért képes volt újat is hozni, amiért jár a piros pont. Így kapunk egyedi dolgokat is, mint például ha a két főhős egymás szemébe néz, akkor képes a másikkal mentálisan kommunikálni, emellett valamiért időkiesései vannak a lánynak, és az együttlétük után leég a bőre. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor éjszakánként egy furcsa világban találja magát, amelyben egy farkas a társa, de néha Jack hangját is hallani véli.

Aztán úgy az első rész közepe táján elkezd kitisztulni a kép, és megkapjuk a miértekre a válaszokat is, bár meg kell, hogy valljam, nem mind volt meggyőző, de legalább új színt hozott a vérfarkasos történetek sorába. És itt jön be a kedvenc szálam is, ami a Roux-ga-roux legendához kötődik
Egy létező mítoszra építi fel az írónő Jack múltját, és ez az, ami miatt azt gondolom, hogy számos hibája ellenére is képes újat adni ez a duologia. Az alapokat az első részben kapjuk meg, de a második részben teljesedik ki egészen. 

Ha összességében nézem a történetet, akkor nem volt rossz, csak talán nekem egy kicsit túl sziruposnak tűnt, de aki ismer, az tudja, hogy hadilábon állok a rózsaszín mázzal leöntött történetekkel. Szóval lehet, hogy csak nekem volt túl sok ez a szerelem. Mindenesetre a fantasy szál jobban tetszett, és arról még szívesen olvastam volna többet is. Ennek ellenére ajánlom mindenkinek, aki szereti a vérfarkasos történeteket, a bevésődéshez hasonló szerelmi szálat, és a két faj közti nagy ellentéteket.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése