2016. november 3. | By: Ladybird

Könyves Programok Könyvmolyoknak – November



Hihetetlenül sok könyves rendezvényre kerül sor ebben a hónapban is, szóval bőven van miből válogatni. Kicsik és nagyok egyaránt találhatnak kedvükre való programokat, csak győzze az ember a sok jövés-menést. Remélem, lesz olyan, ami a ti tetszéseteket is elnyeri. Jó böngészést kívánok nektek!


Áfonyka – a hangoskönyv bemutatója



Eseménydúsnak ígérkezik november eleje, mivel rögtön több bemutatót is ajánlok nektek a hónap első napjaira. Az első a sorban egy különleges esemény, Varró Zsuzsa és Varró Dániel közös könyvének, az Áfonyka hangoskönyv bemutatója. Erre november 3-án 17 órától várnak szeretettel minden érdeklődőt a szervezők a Móricz Zsigmond Irodalmi Kávézó és Teázóba. Az esemény különleges vendégei Für Anikó és a szerzők. Az esemény házigazdája pedig Karádi Éva, egyetemi tanár.
A helyszín: Móricz Zsigmond Irodalmi Kávézó és Teázó, 1114, Budapest, Móricz zsigmond körtér 2.
További információkat ITT találsz!


A könyvről:
A haja bogyókék, a szeme levélzöld, az orra fitoska; ő az aprócska, gömbölyded erdei tündér, Áfonyka. Varró Zsuzsa mesekönyve Varró Dániel versbetéteivel, játékos nevek, könnyed szójátékok, nyelvi ötletek sokaságával vezeti végig ifjú hallgatóit Áfonyka nem mindennapi kalandjain: találkozását a Rettenetes (Krucifix) Rinaldóval, a négyfejű sárkánnyal, egy igazi királykisasszonnyal és a rettegett erdőnyelővel, mígnem az elsô tavaszi reggelen sok viszontagság után visszatér a Gyöngyvirágos Tölgyesbe.


Sofi Oksanen: Norma – Könyvbemutató




Ugyanezen a napon, november 3-án 18 órától a Scolar Kiadó szeretettel vár mindenkit Sofi Oksanen Norma című könyvének bemutatójára. A szerzővel Valuska László beszélget. A rendezvény ingyenes, ám a részvételhez a Toldi Mozi pénztárában kell jegyet igényelni.
A helyszín: Toldi Mozi, 1054, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
További információkat ITT találsz!

Némi információ a szerzőről:
Sofi Oksanen 2003-ban a Sztálin tehenei című könyvével robbant be az északi irodalomba. Hatalmas szenzációt keltett – súlyos társadalmi és lelki terhekre, politikai és szociális bűnökre mutatott rá. Ezt követően, 2005-ben jelent meg a Baby Jane, 2008-ban az Oksanennek világhírt hozó Tisztogatás, s 2013-ban a Mikor eltűntek a galambok. 
Napjaink egyik legnépszerűbb északi szerzője 1977-ben a finnországi Jyväskyläban született – észt anyától, finn apától. Az észt és a finn gyökerek óriási nyomással nehezedtek gyermek- és kamaszkorára. 
Irodalmában azóta is erőteljesen jelen van Finnország, a Szovjetunió és az elnyomás alatt fuldokló Észtország történelme, illetve a női lét, a nők ellen irányuló erőszak kérdései.

Sofi Oksanen könyvéről:
Mikor anyja egy borzalmas balesetben szörnyet hal, Norma Ross teljesen magára marad. Kettejüket – a vérségi kapcsolaton túl – elszakíthatatlan kötelék, egy végzetes titok fűzi örökre egymáshoz. Normában varázslatos dolgok működnek: sorsát meghatározza a hajában rejlő erő, mely áldás és átok egyszerre. Szőke fürtjei egy nap akár egy métert is nőhetnek, és képesek érzékelni a környezetüket, a hangulatokat, a szándékokat, a jót és a rosszat egyaránt. Anyja, Anita halála után Norma fotókat és videofelvételeket talál, ami arról tanúskodik, hogy az anya messze többet tudott lánya megpróbáltatásairól, mint amennyit neki elárult. 
Ahhoz, hogy Norma megtalálja a választ, ki a felelős anyja haláláért, munkát vállal ugyanabban a családi fodrászszalonban, ahol Anita is dolgozott. Idővel Norma előtt feltárulnak a maffiaszerűen működő família ügyletei: a hajkereskedelem, valamint a nemzetközi „csecsemőgyárak” és béranyahálózatok üzelmei. Norma a hazugságok és a paranoia hálójába fonódik, küzdenie kell a szabadságért – és az igazságért. Lenyűgöző, ahogy Oksanen a rá oly jellemző eleganciával összesodorja a múltat és a jelent, s olvasóit bevezeti a varázslatos hősnő, Norma világába. 


Gólöröm – Találkozás Juan Villoróval



A Budapesti Cervantes Intézet Irodalmi találkozások: Harmadik part című konferencia sorozatának keretében Magyarországra látogat Juan Villoro mexikói szerző, akinek hamarosan Gólöröm címmel jelenik meg kötete az Európa Könyvkiadó gondozásában. Ez alkalomból november 3-án 18 órától a kiadó könyvbemutatót szervez, melyen részt vesz Juan Villoro mexikói szerző, Dés Mihály író, Bozsik Péter edző és M. Nagy Miklós, az Európa Könyvkiadó igazgatója.
A helyszín: Instituto Cervantes de Budapest, 1064, Budapest, Vörösmarty utca 32.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Villoro – aki az egyik legnépszerűbb, számos országban ismert mexikói regényíró - imádja a futballt. Varázslatosak a futballistákról szóló elbeszélései, és különlegesek az esszéi is, miközben őt is gyakran ugyanaz foglalkoztatja, ami minden futballrajongót. Ki nagyobb játékos, Messi vagy Ronaldo? Mitől lett a Barcelona egészen különleges csapat - azaz mi volt Guardiola titka? Melyik a futballtörténelem legnagyobb gólja, és hogy lehet, hogy az a gól két, szinte tökéletesen egyforma változatban létezik? Miért köpködnek a focisták? Miféle szerzet a bíró - hogyan választhatja egy felnőtt ember hivatásául azt a szakmát, amelyben rendszeresen szidni fogják az édesanyját?
És egyáltalán: mi a futball, miben rejlik a varázsa, mitől vált olyan emberi tevékenységgé, amely a leginkább egyesíti az emberiséget egy közös szenvedélyben?
Villoro rólunk, magyarokról is ír: egy röpke találkozása Esterházy Péterrel indította arra, hogy a futballtörténelem legnagyobbjai (Didí, Pelé, Maradona, Cruyff) mellett megemlékezzen Puskásról is – és elmélkedjen azon, hogy a magyarok vajon miért tudnak olyan filozofikusan viszonyulni a vereségekhez.
Mi, magyarok, persze tudjuk, hogy ha a futball nem is nálunk a legjobb, a magyar futballirodalomnak nincsen párja. Mándy Iván, Moldova György, Végh Antal, Esterházy Péter, Ferdinandy György, Darvasi László, Sajó László, Kőrösi Zoltán... és sokan mások olyan szinten művelték-művelik ezt a sportágat, mint senki más. Most Juan Villorót is bevehetjük ebbe a sorba. 
Nem magyar ugyan, de ezt nézzük el neki.

"Ha a futballról akarnak beszélni, akkor forduljanak Juan Villoróhoz." (Carlos Fuentes)


Könyvbemutató – R. Kelényi Angelika – Szulejmán és a kolostor rabjai



A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár "Budakalászi irodalmi estek" című sorozatának kereteiben november 3-án 19 órától kerül sor R. Kelényi Angelika Szulejmán és a kolostor rabja című történelmi kalandregényének első hazai bemutatójára. A szervezők valamint a szerző és az Álomgyár Kiadó szeretettel vár mindenkit!
A helyszín: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, 2011 Budakalász, Szentendrei út 9.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
A Szulejmán és a kolostor rabja című regény az író előző regényének, a Szulejmán és a magyar udvarhölgynek a folytatása, de önállóan is megállja a helyét. A történet szerint Annának ismét el kell utaznia, ezúttal Drinápolyba. Kalandok, izgalmak árán ér oda, és a szerelmi szál is megjelenik. A regény történelmi hátterét a gyalui egyezmény adja. A regény eseményei 1542-ben, vagyis a török hódoltság idején játszódnak, és bár török szálon is futnak a cselekmények, R. Kelényi Angelika sokkal nkább a magyar szereplőket és az ő nézőpontjukat emeli ki, többek között ez adja a mű különlegességét, másságát. 
Mindkét regényben két főhős elbeszélése alapján ismerjük meg a történéseket: egyrészt Anna, a főszereplő, másrészt Izabella királyné szemszögéből. Habár nőknek szóló kalandregényt vehetünk kézbe, a férfiak sem fognak csalódni benne!


Dombontúli mesék premier Lackfi Jánossal!




November 4-én 17 órára vár minden kicsit és nagyot Lackfi János, a nagy mesélő a Dombontúli mesék premierjére az Örkény István Könyvesboltba! Az eseményen részt vesz Horváth Ildi, illusztrátor is, aki egy kis játékkal és sütivel is kedveskedik a gyerekeknek.
A helyszín: Örkény István Könyvesbolt, 1137, Budapest, Szent István körút 26.
További információkat ITT találsz!

A sorozatról:
14 részes gyerekkönyv sorozat Lackfi János vadonatúj  meséivel, ajándék plüssállatokkal!
Az elsőt már a kezedbe foghatod november 2-től!
Mind a 14 részben egy-egy kedves új lakóval bővül a lakóparki állatsereglet. Az első könyvben Akáccal, a kiselefánttal ismerkedhetsz meg, de itt lesz nemsokára a mindig mérges teknős, akinek a lassított foci a kedvence, vagy a zsiráf, aki a hosszú nyaka miatt akár tűzoltónak is elmehetne. És mire mindenki beköltözik az is kiderül, hová vezet a titkos átjáró… 
Gyűjtsd te is a Dombontúli Meséket az ajándék plüssállatokkal, játszd el a történeteket, és oldd meg az izgalmas feladatokat! 

A könyvről:
A Dombontúli Lakóparkban mindig történik valami. Az egyik házból titokzatos hangok szűrődnek ki. Akác, a kiselefánt homokból epertortát süt, amitől valaki nagyon megijed. Ki költözik be legközelebb a lakóparkba, és kivel deríti fel a kiselefánt a titkos átjárót?


Stephen Paul Thomas – Spirituális Világháború 4. 
Könyvbemutató



November 5-én 16 órától vár minden érdeklődőt Stephen Paul Thomas Spirituális Világháború sorozata 4. részének, az Én, II. Péter pápa című könyvének bemutatójára. Az eseményen lesz felolvasás, dedikálás, és nagy kedvezményekkel megvásárolhatók a sorozat eddig megjelent kötetei is. Emellett néhány szerencsés résztvevő meg is nyerheti a sorozat valamelyik kötetét. Sőt, a szerző ígérete szerint, aki magával viszi az eslő három kötetet, az féláron magkaphatja a negyediket. 
A helyszín: Szépréti Cukrászda, Budapest 1171, Péceli út 87-89.
További információkat ITT találsz!

A kötetről:

Stephen ​​Paul Thomas izgalmas, történelmi időutazással gazdagon tűzdelt regénysorozata – a démoni megszállás évezredeken átívelő történetének megdöbbentően hiteles krónikája – az egyik spirituális mérföldkövéhez érkezett. Ebben a részben hőseink – John, Julie, Paul és Lylian – végre beteljesíthetik a missziót, amire az egész világ vár.
Afrika ősi démonai – melyek között ott vannak a fekete és fehér mágia, valamint a kuruzslás és a jövendőmondás szellemiségei – nem adják könnyen magukat: Julie lelkét a végletekig facsarják, hogy távol tartsák Afrika Szentjétől. Paul és Lylian a fétiskereskedők és boszorkánydoktorok gyűrűjében csak a hitére – és láthatatlan védelmezőire – számíthat, hogy elérjék a Josh által megjövendölt tábort.
Közben Keith és Lea – a Lelkek Könyve Intézet vezető pszichiáterei – belemerülnek a múltba: előző életekben kutakodnak, hogy megtudják, ki is valójában William Ridmoore, akinek pályája töretlenül ível felfelé az új egyházban. Eközben a saját sorsukat is érintő, a történelem mélységeibe mutató összefüggésekre bukkannak.
Csak pár nap van hátra az első Lelkek Könyve Látogatóközpont megnyitásáig, ahol mindenki betekinthet előző életébe. Isten embereinek nem maradt sok idejük arra, hogy II. Péter üzenetét eljuttassák a világnak.


Hópelyhek a válladon – Könyvbemutató és dedikálás




Az Athenaeum Kiadó sok szeretettel vár mindenkit november 5-én 16 órára Szurovecz Kitti legújabb könyvének, a Hópelyhek a válladon című regényének bemutatójára. A moderátor Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó igazgatója lesz, aki a szerzővel és Faragó Melinda pszichlógussal beszélget majd.
A helyszín: ELTE Botanikus Kert, Fűvészkert, 1083, Budapest, Illés u. 25.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Arlene ​​28 éves tévériporter, aki a munkájában és a házasságában egyaránt kiégett; mindennapjai egyetlen érdekes színfoltja ötéves lánya. A fiatal anyuka már jó ideje úgy érzi, csupán statisztaszerepet játszik saját életében, amikor egy nap úgy dönt, elhagyja a férjét, és a kis Laurennel együtt nagyanyja házába költözik, a városba, ahová legszebb gyermekévei kötik. 
Hayden 33 éves művészi jégszobrász, jóképű és titokzatos. Városszerte pletykák célpontja, hiszen apjával és húgával él, látványos karrierje ellenére sincsenek közeli barátai, mosoly pedig kizárólag akkor villan fel borostás arcán, ha imádott jégszobraival foglalatoskodhat. 
Kettejük találkozása sorsszerű. Arlene az első pillanattól ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy boldoggá tegye a férfit, akiből valósággal árad a szomorúság. Hayden nehezen, de megnyílik felé, a legfontosabb dolgot azonban jóhiszeműen elhallgatja előle, és ezzel nemcsak a nőt, de a kislányát is veszélybe sodorja… 
Szurovecz Kitti új, önéletrajzi ihletésű lélektani szerelmi története arra keresi a választ, lehet-e együtt boldog, illetve képes-e egymást meggyógyítani két lélekben mélyen sérült felnőtt. Azoknak a nőknek és férfiaknak szól, akik nem tudják, hogyan kell „jól szeretni.”

„Ez a történet több, mint regény. Igazi lélekgyógyító írás, ami segít felismerni, ha a párkapcsolatunkban bajban vagyunk. Egy nő belső utazásának hiteles krónikája.” 
(Faragó Melinda pszichológus)


Író-olvasó találkozó – R. Kelényi Angelika




November 7-én 16 órára vár mindenkit szeretettel a kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtárba R. Kelényi Angelika új könyve, a Szulejmán és a kolostor rabjai című regénye megjelenésének alkalmából.
A helyszín: Egressy Béni Városi Könyvtár, Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.
További információkat ITT találsz! 

A könyvről:
A Szulejmán és a kolostor rabja című regény az író előző regényének, a Szulejmán és a magyar udvarhölgynek a folytatása, de önállóan is megállja a helyét. A történet szerint Annának ismét el kell utaznia, ezúttal Drinápolyba. Kalandok, izgalmak árán ér oda, és a szerelmi szál is megjelenik. A regény történelmi hátterét a gyalui egyezmény adja. A regény eseményei 1542-ben, vagyis a török hódoltság idején játszódnak, és bár török szálon is futnak a cselekmények, R. Kelényi Angelika sokkal nkább a magyar szereplőket és az ő nézőpontjukat emeli ki, többek között ez adja a mű különlegességét, másságát. 
Mindkét regényben két főhős elbeszélése alapján ismerjük meg a történéseket: egyrészt Anna, a főszereplő, másrészt Izabella királyné szemszögéből. Habár nőknek szóló kalandregényt vehetünk kézbe, a férfiak sem fognak csalódni benne!


Egy különleges nap – Könyvbemutató




Egy szívfacsaró, ám mégis nagyon különleges könyv bemutatójára invitállak titeket. Az Egy különleges nap témája ugyanis nem mindennapi, egy szülő visszaemlékezése beteg kislányának életére. A könyv bemutatójára november 10-én 17 órától kerül sor a Kossuth kiadó Örkény István könyvesboltjában. Moderátor László Ágnes. A könyvet a fordító, Gurbai-Bittó Dóra mutatja be. Vendégei Singer Magdolna író, gyászterapeuta, mentálhigiénés szakember, Csiznier-Kovács Andrea hatgyermekes édesanya és férje Csiznier Tibor lesznek. 
A helyszín: Örkény István könyvesbolt, 1137, Budapest, Szent István körút 26.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Az ​​írónő különleges kislányára emlékezik, aki 8 évvel ezelőtt egy különleges napon, február 29-én született, és egy gyógyíthatatlan genetikai betegség következtében 3 évesen meghalt. A két kis lábnyom a homokban c. nagysikerű könyve folytatása, amelyben a jelen és a múlt összefonódik, és egy csodálatos himnusz kerekedik belőle az élet értelméről, a szeretetről és a boldogságról. 
2012. február 29-én lett volna Thaïs 8 éves. Anne-Dauphine szabaddá teszi magát, félreteszi a munkáját, hogy a maga teljességében élhesse meg ezt a különleges napot. A könyv keretét ennek a napnak a jelen időben elmesélt eseményei adják, így az olvasó bepillantást nyer az írónő családja életébe és abba, hogyan ünneplik meg Thaïs születésnapját, hogyan őrzik az emlékét. 
Ugyanakkor a jelen minden egyes mozzanata, minden egyes szó és mozdulat felidézi a múltat, a Thaïs halála előtti és utáni eseményeket, melyek hol könnyeket fakasztanak, hol mosolyt csalnak Anne-Dauphine arcára. A könyv történetein keresztül az írónő mesél arról, hogy a családjuk hogyan próbálja meg Thaïs halálát feldolgozni; miért vállaltak egy negyedik gyermeket is, Arthurt, aki egészségesen született; mire tanítja őket Azylis, aki nem tud járni, beszélni, mozogni; és hogyan próbálja meg őt Anne-Dauphine „elengedni”; miért tartja fontosnak a házaspári kapcsolatot, miben tudnak egymás támaszai lenni. Az írónő beszél a hitéről, ami megtartotta a viharban; a szenvedés értelméről, a baráti kapcsolatok megtartó erejéről; mesél nagyfiáról, Gaspard-ról, aki őszinte szavaival mindig a lényegre tapint.


Szélesi Sándor Pokolhurok – Kötetbemutató



Nos, hát, azt hiszem, megtaláltam az év legprovokatívabbnak tűnő könyvét! Szélesi Sándor Pokolhurok című regényének fülszövege ugyanis elég merész... (lejjebb el is olvashatjátok) A kötet bemutatójára november 10-én 17 órától kerül sor az Írók Boltjában. Az eseményen természetesen részt vesz az író, beszélgetőtársai pedig Máté Dezső, MTA TK KI, társadalomkutató és Antal József biokémikus. A moderátor Michaleczky Péter lesz.
A helyszín: Írók Boltja, Budapest, 1061, Andrássy út 45.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Gábor életét szörnyű tragédia árnyékolja be: gyermekkorában megölték a szüleit. A különösen intelligens fiú a tanulásba és a tudományokba menekül, és már tizenöt évesen leérettségizik. A diploma megszerzése után a Kaliforniai Egyetemre hívják dolgozni Los Angelesbe, ahol egy jól összeszokott csapattal genetikai kutatásokat folytat. Gábor kiemelkedő intelligenciahányadosa ellenére – azonban nem képes a mindennapi kapcsolatait kezelni, és eljön életében az a pillanat, amikor minden problémájáért szülei ismeretlen gyilkosait hibáztatja, akikről úgy hiszi: cigányok. A tudása és a lehetősége megvan a folytatásra. Elkészít egy rasszspecifikus vírust, amely gyorsan terjed és halálos. Ezzel a gyilkos vírussal a zsebében tér vissza Magyarországra, hogy elterjessze, ha… Ha megkapja erre, úgymond, a „felhatalmazást”. A Pokolhurok önvizsgálatra késztető, mellbevágó mű, komoly figyelmeztetés a mából a holnapnak.


Juhász István – Menekülés a földről 2. – Könyvbemutató



Hogy én erre milyen régóta várok! Juhász István Menekülés a Földről című sorozatának első része levett a lábamról, ezért már nagyon vártam, hogy megérkezzen a folytatás! Nos, aki hozzám hasonlóan érez, annak jó hírem van. November 11-én 19 órától ugyanis mindenkit szeretettel vár a szerző és az Álomgyár kiadó Kerepesre, a Szablya Étterembe a második rész bemutatójára.
A helyszín: Szablya Étterem, Kerepes, 2144, Szabadság út 90.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
A világ elpusztult, a Föld halott. Vagy mégsem?
Az emberiség maradéka elzárva, egy holdbéli kolónián várja a kiválasztott eljöttét, hogy elhozza számukra a visszatérést. A mindenható klán a Hogosák vezetésével harcot vív a hívőkkel, akik terrorakcióikkal veszélyeztetik a kolónia létét. Fred, az egyszerű munkás, olyat tesz, mellyel saját és szerelme életét is kockára teheti. Ervin, Csaba és Éva körül hirtelen ismét megfordulni látszik a világ. Már senki sem annak tűnik, aki volt. De mit fognak tenni? Vajon kik az emberiség valódi ellenségei?
Mi történik a Földdel? Mit tervez Alfa? Ki a kiválasztott és mikor jön el? Vagy talán már itt is van? Egy könyv egy lehetséges jövőről, a manipulációról, a fanatizmusról, a hataloméhségről, és az ezzel szembeszálló bátorságról, hitről és szerelemről.


Könyvbemutató – A fekete esernyős férfi




November 12-én 15 órára vár mindenkit szeretettel a Mogul Kiadó és John Cure a MÜSZI-be  A fekete esernyős férfi című könyvének bemutatójára. A könyvbemutató után lehetőség van a szerzővel beszélgetni, valamint az eddig megjelent regényeit dedikáltatni. 
A helyszín: MÜSZI - Művelődési Szint, 1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1. 
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
1980-ban ​​Dobogókőn egy magára hagyott gyereket találnak az erdőben. A kisfiú állami gondozásba kerül, ahol – a nevelők legnagyobb döbbenetére – furcsa dolgokat produkál: alvás közben lebeg az ágya felett, előre megjósolja a közeljövő eseményeit, valamint csupán az érintésével képes halott állatokat visszahozni az élők sorába. Aztán egy hideg, téli napon három öltönyös férfi elviszi magával…
2015-ben több magyar nagyvárosban – ahogy a világ számos pontján – különös hangokat lehet hallani. Az apokaliptikus hangról (Apokalipszis Harsonái) készült videók elárasztják az Internetet. A hangokat követően az esetek helyszínén minden alkalommal felbukkan egy titokzatos férfi, aki a legnagyobb melegben is fekete, jól szabott öltönyt és kalapot visel, kezében pedig egy fekete esernyőt tart. Azok, akik találkoztak vele, az arcvonásaira egyáltalán nem emlékeztek, de az feltűnt nekik, hogy a kortalannak tetsző, kifogástalan modorú és öltözetű férfi lábán mindig poros volt a cipő.
Egy kelet-magyarországi kisvárosban öt különös alak figyeli és elemzi titokban a város lakóit: Kristálygyerekeket keresnek. Egyik célpontjuk Szofi, a fiatal hobbifotós újságírólány, aki legjobb barátjának segítségével kutat a különös hangok után. Nyomozásuk során nem csak elfojtott, egymás iránti érzelmeikkel kell szembenézniük, de hamarosan üldözött vadként az életükért kell küzdeniük, mert egy távoli galaxis katonái, és a magyar titkosszolgálat is rájuk vadászik.
Elképzelhető, hogy idegen civilizációk titkos bázisai találhatók a Földön már az idők kezdete óta? Kik azok az elnyűtt ruhájú alakok, akik minden helyzetet pár lépéssel előttünk már ismernek? Akik érintésükkel vagy tekintetükkel képesek fájdalmat okozni, teljesen lebéníthatnak, és az emlékeinket is törölhetik?
És mi van akkor, ha a dinoszauruszokat elpusztító aszteroida egy űrhajó volt, és a Földön mi magunk vagyunk az idegenek?

A népszerű szerző, John Cure új regénye, izgalmakkal és különös eseményekkel teli misztikus sci-fi thriller, ami torkon ragadja, és egy pillanatra sem ereszti az olvasót.


XVI. Győri Könyvszalon



November 18. és 20. között kerül megrendezésre az ország legnagyobb vidéki könyvfesztiválja, amelyre sok szeretettel várnak mindenkit a szervezők. A XVI. Győri Könyvszalon rendkívül sokszínű programokkal, könyvbemutatókkal, valamint sok-sok előadó és kiadó részvételével szolgál az érdeklődők számára. 
A részletes programot ITT találjátok.
A helyszínek:
Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér
Győri Nemzeti Színház
Kisfaludy Károly Könyvtár
További információkat ITT találsz.



Panthera – A hógömb fogságában – Könyvbemutató



A Pagony sok szeretettel vár minden érdeklődőt Kertész Erzsi Panthera A hógömb fogságában című könyvének bemutatójára november 18-án 17 órára. Akik a bemutatkozásban segítenek és flip book animációt készítenek a gyerekekkel: Lakos Nóra filmrendező, Gyerekfilm Akadémia alapító és a Filmjátszó csapata. A szerzővel, Kertész Erzsivel, az illusztrátorral Bernát Barbarával és egy igazi hegymászóval, Dr. Papp Hubával Veiszer Alinda beszélget.
A helyszín: Pagony a Gellért térnél, 1114, Budapest, Bartók Béla út 5.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Bemutatkozik az utóbbi évek egyik legizgalmasabb gyerekkönyve, hiszen adva van...
– egy titokzatos, párduc alakú hegy (a Panthera)
– egy csapat gyerek (Gekkó, Vince, Hétfejű Helga, Virág, Noémi, na és persze Kismukk, aki az egész történetet feljegyzi az utókornak)
– egy kezdetektől fogva gyanús hegymászó (Meredek Johnny), egy barátnő (Lavínia), egy kutya (Everest)
– egy talpraesett portás néni (Rozika),
– és egy igen furcsa szerkezet, ami bárkit és bármit tetszőleges méretűvé tesz (az Átméretező)
Az egész csak egy hegymászó szakkörnek indult… de hogy mi lett belőle, az kiderül Kertész Erzsi (Nem mese, Göröngyös Úti Iskola, Labirintó) izgalmas, letehetetlen és vicces kalandregényéből!
Ezt olvasd a Rumini után, és az Időfutár előtt!
Nyolc éven felülieknek!

Rubin Eszter – Bagel – Könyvbemutató



November 19-én 16 órára vár mindenkit szeretettel az Athenaeum Kiadó a Werk Akadémiára Rubin Eszter a Bagel című regényének könyvbemutatójára. A szerzővel Réz András filmesztéta, műfordító, író beszélget. A kötetből Csákányi Eszter olvas fel részleteket.
A helyszín: Werk Akadémia, 1085 Budapest, Salétrom u. 4.
További információkat ITT találsz!

A könyvről: 
Kohav Virág Bagel boltjában a törzsvendégek sorsa elevenedik meg a regénnyé összeálló novellafüzért olvasva, amely a zsidóság, az iszlám, az istenkeresés, a szex, a gasztronómia, a gasztrománia és a húsevés filozófiai kérdéseit járja körül, sokszor szatirikus vagy abszurd módon új nézőpontokat mutatva. Könnyen magunkra ismerhetünk a szereplőkben, akik mind keresnek valamit, valakit, de leginkább válaszokat próbálnak találni, a megoldás azonban mindig kívül esik az általuk megismerhető eseményhorizonton. 
Rubin Eszter második kötete, a Bagel ott kezdődik, ahol Barhesz című első regénye véget ért. A korábban megismert családtagok azonban háttérbe vonulnak és új karakterek lépnek színre, így a Bagel önálló történetként is olvasható.


Te mitől mászol falra?



November 20-án délután 4 órától szeretettel vár minden érdeklődőt az Üvegplafon a BME Sportközpontjába egy igazán rendhagyó eseményre, egy falmászással egybekötött irodalmi beszélgetésre. 

Ez az esemény neked szól:

Ha be vagy oltva sport ellen.
Ha már mondták neked, hogy túlzásba viszed a mozgást.
Ha a legjobban a tornaórát utáltad az iskolában.
Ha csak edzésre szerettél járni gyerekkorodban.
Ha nem vagy megelégedve az alakoddal, de utálsz fogyókúrázni.
Ha jól érzed magad a bőrödben, de a környezeted a kilóid miatt aggódik.
Ha úgy érzed, a tested cserben hagyott szülés, betegség, baleset után.
Ha kaptál már olyan megjegyzést, hogy a vastag bicepsz nem nőies, és ha tovább szálkásodsz, csúnyán meg fogsz megráncosodni.
Ha kaptál már megjegyzést a testsúlyodra, az alakodra és az erőnlétedre.
Ha elfogadod, hogy a környezeted lustának tituláljon, pedig valójában rossz tapasztalataid miatt félsz belevágni a sportolásba.
Ha újra meg újra szabadkoznod kell, amiért heti több órát fordítasz sportolásra, és ezért állandó bűntudatod van.

Mássz falra a szövegünktől!

Réz Anna beszélget Cserháti Éva íróval, Palackposta című regényéről és más könyvekről, amelyek lendületbe hoznak, Gerle Évával, a Csak az Olvassa blog szerzőjével az önáltatós testelfogadásról, és Séllei Nórával, feminista irodalomkritikussal, a női sport láthatatlanságáról, különösen 50 felett.

A beszélgetés alatt részleteket olvas fel Dobra Mara színésznő Cserháti Éva Palackposta című regényéből és Gerle Éva csakazolvassa -- én szóltam című kötetéből.
A helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem Sportközpontja, 1111 Bertalan Lajos utca 4-6
További információkat ITT találsz!



Hajnal Géza – Káépület – Könyvbemutató



November 22-én 18 órára vár mindenkit az Athenaeum Kiadó Hajnal Géza Káépület című könyvének bemutatójára, stílusosan a BME K épületébe, a 74-es terembe. A szerzővel Torma Péter beszélget. 
A helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 1111, Budapest, Műegyetem rkp. 3.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Gyilkosság történik az ország egyik legpatinásabb egyetemén. Ahol egykor Hajós Alfréd, Teller Ede vagy Rubik Ernő koptatta az iskolapadot, most egy közkedvelt oktató holtteste fekszik. A rendőrség lezárja az épületet, az áldozat kollégái kihallgatásra várnak. Ahogy telik a nap, úgy derül fény a halott férfi életének titkos részleteire. A nyomozók úgy érzik, egyre közelebb járnak a megfejtéshez, ám a tanárok egy csoportja másképp gondolja, és magánnyomozásba kezd: Vajon közülük való a tettes? Vajon köze van mindehhez a nemzetközi politikának, vagy a mindenki elől eltitkolt hobbi jelenti a választ? Bármelyik úton indulnak is el, a sorsdöntő kérdés ott lebeg a fejük felett: ki lesz a következő áldozat?


Hartay Csaba – Holtág – Könyvbemutató



November 24-én, csütörtökön 18 órára vár szeretettel minden érdeklődőt az Athenaeum Kiadó az Ogre Bácsiba Hartay Csaba Holtág című kötetének bemutatójára. A szerzővel Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó igazgatója beszélget. Felolvas Gálvölgyi János, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. 
A helyszín: Ogre Bácsi, 1067 Budapest, Hunyadi tér 11.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Nagyapa és unoka barátsága a halál árnyékában
Hartay Csaba harmadik prózakötete egy érzékeny kisfiú szemszögéből láttatva, álmokkal és látomásokkal kevert emlékekből építi fel a nikotinfüggő családfő agóniatörténetét. Papa egyre nehezebben kap levegőt. És ebben a záródó világban, a krónikus tüdőbetegség erősödő fojtásában mind élesebben rajzolódik ki Papa és Olivér ragaszkodása az élethez, csökönyös ragaszkodásuk egymáshoz. A kortárs magyar próza ott a legmegrázóbb, ahol a mi életünket meséli el.
A Holtág egy mai vidéki család története, erős színekkel, csodaszép történetekkel, a szeretet és az elmúlás egymás elleni harcának gyermekien tiszta ábrázolásával.


Fiala Borcsa cirkuszigazgató könyvbemutatója



Fiala Borcsa a WMN internetes magazin egyik főmunkatársa, újságíró és blogger, aki éveken át A cirkuszigazgató hétköznapjai címen futó nagy sikerű blogban jegyezte fel „porondmesteri” tevékenységét; ötleteket adva a többi cirkuszigazgató anyukának, hogy miként őrizzék meg fejüket a gyereknevelés oroszlánszájában.
A könyvbemutatón Fiala Borcsa fergeteges humorára, jó sztorikra, és két fantasztikus szakember beszélgetésére számíthatunk - Fiala Borcsa és partnere, D. Tóth Krisztina személyében.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt tudsz: rsvp@librikiado.hu
Időpont: November 24. 19.00-20.00
A helyszín: Púder Bárszínház és Galéria, 1092, Budapest, Ráday utca 8.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Neked ​​ajánlom ezt a könyvet… 
Ha már az anyák napja említésétől is kiborulsz. 
Ha a legvonalasabb időnácinak érzed magad, akinek soha, semmire, semennyi ideje sincs. 
Ha augusztus végén már alig várod, hogy drágalátos gyermekeidre ismét hét lakattal zárják rá az iskolakaput. 
Ha a srácok remekül legóznak az apjukkal, miközben te a kisemmizett, kiközösített és száműzött csúnya anyu szerepet gyakorlod az esti fellépésre. 
Ha egyszer az életben nem szeretnéd tudni, hogy mi lesz ma a vacsora. 
Ha fogtündértagadó vagy. 
Ha a meditáció-jóga-fitness tevékenységi kört nálad a kanapén-döglök-öt-percig-egy-sörrel-és- bambulok is kimeríti. 
Ha a gyerekeid wikipédiának néznek, és századszorra is felteszik a Hol van a…? kezdetű kérdést. 
Ha még elhiszed, hogy tudsz kedves, vonzó, vicces és szexi lenni, de mindezek ellentétét mutatod. 
Ha kezded belátni, hogy a lányod és a fiad felvilágosításával egy időben, az életből rád jutó szexmennyiség exponenciálisan csökken. 
És ha a fentiek ellenére mégis úgy érzed, hogy szíved mélyéről szereted ezt a cirkuszt, ami a családod, és az önsajnálat üveghegyén túl csak neked ragyog fel a csillámpónis szivárvány, akkor ez a könyv neked és rólad is szól.


Beszélgessünk egy témáról!



Az imént már írtam Anne-Dauphine Julliand Egy különleges nap című könyvének bemutatójáról, most pedig egy beszélgetést ajánlok a figyelmetekbe. November 25-én 17 órára várnak mindenkit szeretettel a szervezők a Móricz Zsigmond Irodalmi Kávézó és Teázóba, ahol Gurbai-Bittó Dóra, az EGY KÜLÖNLEGES NAP c. könyv fordítója beszélget Csókay András idegsebésszel és feleségével Altay Daniellával a könyvről, illetve annak kapcsán arról, hogyan lehet egy gyermek elvesztését túlélni, feldolgozni, hogyan tudják ma azt mondani - ahogy a könyv szerzője is -, mégis boldogok...A helyszín: Móricz Zsigmond Irodalmi Kávézó és Teázó, 1114, Budapest, Móricz Zsigmond körtér 2.További információkat ITT találsz!

A könyvről:Az ​​írónő különleges kislányára emlékezik, aki 8 évvel ezelőtt egy különleges napon, február 29-én született, és egy gyógyíthatatlan genetikai betegség következtében 3 évesen meghalt. A két kis lábnyom a homokban c. nagysikerű könyve folytatása, amelyben a jelen és a múlt összefonódik, és egy csodálatos himnusz kerekedik belőle az élet értelméről, a szeretetről és a boldogságról. 2012. február 29-én lett volna Thaïs 8 éves. Anne-Dauphine szabaddá teszi magát, félreteszi a munkáját, hogy a maga teljességében élhesse meg ezt a különleges napot. A könyv keretét ennek a napnak a jelen időben elmesélt eseményei adják, így az olvasó bepillantást nyer az írónő családja életébe és abba, hogyan ünneplik meg Thaïs születésnapját, hogyan őrzik az emlékét. Ugyanakkor a jelen minden egyes mozzanata, minden egyes szó és mozdulat felidézi a múltat, a Thaïs halála előtti és utáni eseményeket, melyek hol könnyeket fakasztanak, hol mosolyt csalnak Anne-Dauphine arcára. A könyv történetein keresztül az írónő mesél arról, hogy a családjuk hogyan próbálja meg Thaïs halálát feldolgozni; miért vállaltak egy negyedik gyermeket is, Arthurt, aki egészségesen született; mire tanítja őket Azylis, aki nem tud járni, beszélni, mozogni; és hogyan próbálja meg őt Anne-Dauphine „elengedni”; miért tartja fontosnak a házaspári kapcsolatot, miben tudnak egymás támaszai lenni. Az írónő beszél a hitéről, ami megtartotta a viharban; a szenvedés értelméről, a baráti kapcsolatok megtartó erejéről; mesél nagyfiáról, Gaspard-ról, aki őszinte szavaival mindig a lényegre tapint.


Téli Pagonyfeszt



November 26-án kerül sor a Téli Pagonyfesztre, ahol most is rengeteg színes programmal várnak mindenkit a szervezők! A programból: sok mese, új könyvek, koncert, filmvetítés, Mikulásvárás, társasozás, színház és állomásos játék is vár benneteket! Jegyek hamarosan kaphatóak elővételben a jegymester oldalán!
Időpont: November 26. 10.00-14.00
A helyszín: PIM, 1053, Budapest, Károlyi utca 16.
További információkat ITT találsz!

Programok:


Díszterem

10.00
– Kárász Eszter és az Eszterlánc mesezenekar interaktív mesekoncertje Lackfi János közreműködésével 
– bemutatkozik az Élni hogy kell? – Kisjuli versek című verseskötet.
Lackfi János és Horváth Ildikó dedikál.

11.15
– Szofi és a Mikulás: Mikulásváró meseolvasás és zene: 
Harcos Bálint mesél, Banyó Bálint zongorázik
Harcos Bálint dedikál.

11.45
– Gyere velünk Kalimpa varázslatos világába! A Mocorgó mozgásfejlesztő tornáról ismerős bábfigura kalandjai immár könyvben is olvashatók!
Játékokkal, énekekkel, mesével – és természetesen sok mozgással bemutatkozik a Mocorgó mesekönyve!
Varga Norbert, Stiglincz Milán és Igor Lazin dedikál.

12.45
– Mesék kisfiúknak, mesék kislányoknak... – Vadadi Adrienn Dorci, a legkisebb óvodás és Susanne Weber: Palkó és apa című könyveiből Bognár Anna és Schmied Zoltán színészek olvasnak fel.
Vadadi Adrienn és Igor Lazin dedikál.

13.30
– Két kis dinó Krétán – különleges felolvasószínház!
Benkó Bence, Viktor Balázs és Fábián Péter, a k2 színház művészeinek fergeteges előadása Berg Judit legújabb meseregényéből.
Berg Judit és Kőszeghy Csilla dedikál.

Lotz terem

10-13.30
Te már tudsz olvasni? – Kézműves foglalkozások és trükkös feladványok a Most én olvasok!-sorozat könyvei alapján (Berg Judit: Tökmag-sorozat, Finy Petra: Milu-sorozat, Gévai Csilla: Amíg olvasunk-sorozat). 
Aki minden feladatot teljesít, az személyesen a szerzőktől kap ajándékot!
Berg Judit, Finy Petra és Gévai Csilla dedikál.

Vörös terem

10.00 - 14.00
Mozizzatok velünk!
Graffaló és barátai – folyamatos filmvetítés az ADS Service Kft. jóvoltából.
A Graffalókölyök és Bot Benő – Julia Donaldson fantasztikus téli meséi végre filmen!
Próbáljátok ki a Pagony társasjátékait, üljetek be a meseolvasó fotelbe, kóstoljátok meg a Pagony Café sós és édes süteményeit, vásároljatok kedvezményesen a Téli PagonyFeszten!


Könyvpremier – Francesca H. Nielk – Daniel



November 27-én 16 órára vár mindenkit az Ábránd Könyvek Francesca H. Nielk Daniel című könyvének bemutatójára. 
A helyszín: Garzon Café, 1075, Budapest, Wesselényi u. 24.
További információkat ITT találsz!

A könyvről:
Mit tennél, ha annak az embernek a karmai közé kerülnél, akitől egész életedben a legjobban rettegtél?
És ha ő még a korábbi énjénél is okosabb és kegyetlenebb lett? Mi történik, ha már a saját anyád sem hisz neked? Ha teljesen egyedül maradsz a rémisztő sötétségben? 
A tizenhét éves Daniel Monroe azt hitte, végre a háta mögött hagyhatja a sötét múltját. Azt remélte, soha többé nem kell azzal az emberrel találkoznia, aki tönkretette az életét. Ám könnyedén elveszti a hitét, amikor visszakerül a pokolba. Vissza az apja házába.
Vajon mennyire bízhat a feltevésben, amivel áltatják, hogy a régi vadállat, az igazi pszichopata mára már nem ugyanaz? Vajon mikor bújik ki ténylegesen a szög a zsákból?
Vajon ismét át kell élnie az agresszív kegyetlenséget, amit kisgyerekként kellett?
Vagy talán képes lesz Daniel megmenekülni a vélt és valós félelmeitől egyaránt?
Francesca H. Nielk első könyvében élethű közelségből mutatja be, milyen pusztító és lélekölő lehet a reményvesztettség, ugyanakkor arról is biztosít, hogy minden alagút végén ott pislákol a bizakodás fénye.


+1 Esemény


Varázslatos nap a Corvinban




November 17-én fél kettőtől várnak minden Harry Potter rajongót a Corvin moziban a Legendás állatok és megfigyelésük vetítésére. Amire számíthattok: jelmezek, jelmezkölcsönzési lehetőség, nyereményjátékok, vajsör.
A helyszín: Corvin Mozi, 1082, Budapest, Corvin köz 1.
További információkat ITT találsz!




Remélem ezúttal is sikerült érdekes programokkal szolgálnom nektek! 
Jó szórakozást kívánok hozzájuk!





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése