2016. január 27. | By: Ladybird

Sarah Ballance – Chase Brothers 2 – For Seven Nights Only – Book Review and Interview


I wrote this review in hungarian, but you can read the interview with Sarah Ballance in english as well.



Sarah Ballance – Chase Brothers 2 – For Seven Nights Only


Kelsie Reed is over bad luck and bad men. Newly dumped, she’s now the pathetically single maid of honor in her sister's wedding—and her ex is the best man. But then a plumbing melt-down in her apartment sends her sexy neighbor running to her rescue. He’s got "serial dater" written all over him, which is unfortunate because the man is hot. 
Sawyer Chase loves women, but settling down? He’ll leave that to his brothers, thank you very much. But when Kelsie confesses she’s a dating disaster and is about to become the laughing stock of her family wedding, Sawyer takes control. He's got one week to teach her how to land the man of her dreams, and he’ll do it on her terms: no touching, no kissing, and definitely noth-ing more. 
But some rules need to be broken, especially when, for once, there’s something on the line worth fighting for…

Purchase links: Amazon, B&N, and Kobo.




Nem is tudom, mivel kezdjem, talán azzal, hogy egy kedves, szerethető párossal találkozhattam ebben a regényben, vagy inkább azzal, hogy a Chase testvéreknek sikerült annyira megszerettetniük magukat, ahogyan azt nem is hittem volna az elején? Általában magasak az elvárásaim az NA könyvekkel kapcsolatban, mivel nagyon sok az egyforma alapra épülő, és általában ugyanazokkal a helyzetekkel variáló történet, és bár ez esetben sem tudom azt mondani, hogy nem volt a regényben egy-két tipikusan a műfajra jellemző, elcsépelt klisé, ám ezt a két főszereplő jelleme, és (igen!) jellemfejlődése bőven kompenzálta. Ami azt illeti, forró jelenetekből sem volt hiány, de szerencsére nem pornó stílusban, ami kimondottan tetszett. 

Kelsie Reednek nincs szerencséje a pasikkal. Utolsó kapcsolata elég balszerencsésen végződött, ugyanis a srác a szemébe vágta, milyen pocsék az ágyban. Azonban akármennyire is szeretné már maga mögött tudni ezt a kapcsolatot, pár héten belül a nővére esküvőjén újra találkoznia kell az exével, mivel ők lesznek az ifjú pár tanúi. Így aztán mindenképpen szüksége van egy partnerre, hogy ne mindenki rajta szánakozzon majd. 
Épp egy vakrandira készül, amikor egy csőtörésnek köszönhetően sikerül eláztatnia az alatta lakó Sawyer plafonját. A férfi azonnal felrohan, hogy segítsen, amit persze a vakrandira érkező srác félreért, ezért amikor Sawyer megtudja, milyen helyzetben van a lány, felajánlja, hogy segít neki egy kísérőt keríteni az esküvőre. Természetesen Sawyer szóba sem jöhet, mivel csak az egyéjszakás kalandokat kedveli, és különben sem az esete a mindig bő ruhákba bújó, szemüveges lány. Ehelyett hét randit ajánl neki, amik során megtanítja arra, hogyan foghat pasit, és ahol kedvére szemezgethet a jelöltek közül. 

Az első oldaltól az utolsóig nagyon szerettem ezt a történetet, mivel hihetetlenül bájos és kedves! Nagy meglepetéseket ugyan nem okozott, mivel elég kiszámítható volt, de most éppen erre volt szükségem! A két főhős között ugyan már az elejétől kezdve izzott a levegő, és sejthető volt, hogy valami egészen mást kapnak a hét randi után, mint amire számítottak, de közben annyira szórakoztató volt a kapcsolatuk dinamikája, hogy szinte letehetetlen volt a könyv, és kivételesen nem vártam a végét. Tetszettek a kissé szokatlan randi helyek, és az, ahogyan Sawyer szép lassan elkezdett olyan dolgokat felfedezni Kelsien, amiket soha egyetlen nőn sem nézett meg, és az is, hogy mennyire bosszantotta az elején, hogy a lánynál labdába sem rúghat, miközben nem is igazán akart, vagy legalább is ezt beszélte be magának. Vicces kis belső monológjai voltak. 



De egyébként is nagyon szerethető karakter volt, nem volt túl szépítve, nem volt hiper-szuper gazdag, és bár volt önbizalma, nem hitte magát sem tökéletesnek, sem Isten ajándékának, és ez már önmagában véve is felüdülést jelentett. Érdekes volt a kontraszt aközött, hogy egy igazi nőfaló volt, és aközött, hogy milyen kedves és érző szívű tudott lenni, ha akart. És ez nem csak akkor derült ki, amikor már közel került valakihez, hanem mindvégig ott lappangott a felszín alatt. Amikor pedig színre lépett a családja... Istenem, imádnivalók voltak! A tesói is, és a szülei is. Az az igazi nagy család, ahol a testvérek halálra szívatják a másikat, közben viszont akár ölni is képesek lennének a másikért. Nagyon-nagyon szerettem őket! 

És aztán persze ott volt Kelsie, a maga szelíd, kedves és visszahúzódó természetével, mindig állig felöltözve, vagy ha mégsem ért addig a ruhája, akkor kerített egy jó nagy sálat, amivel garantáltan eltakart mindent. Eleinte egy kicsit furcsának tűnt az ormótlan szemüvegével, és az öltözködési bakijaival, de ahogyan egyre inkább tisztába jött a nőiességével, úgy olvadtak le róla szépen lassan a ruhák is, és ez nagyon jól lejött a történetből. Mert tulajdonképpen arról szólt az egész megállapodása Sawyerrel, hogy felismerje a vonzó, szexis oldalát és tudjon azzal élni. Annyira örültem az első sikereinek, mintha én magam is átéltem volna, és nagyon szorítottam neki, hogy találjon valakit maga mellé az esküvőre! Néha majd megszakadt a szívem érte, amikor reménytelennek látta a helyzetét, vagy amikor arra gondolt, hogy az ő álomesküvőjét valósítja meg a nővére. De Sawyer is okozott neki nem egy kellemetlen percet, ezért reménykedtem benne, hogy eljön még az az idő, amikor képes lesz neki visszavágni ezért. 
De voltak nagyon vidám pillanatai is, hiszen annak ellenére, hogy tipikus barátnő alapanyag, katasztrofálisan rosszul főzött! Imádtam, ahogyan Sawyer jellemezte az ételeit! Mint ahogyan azt is, hogy ennek ellenére nem adta fel, és mindig úgy próbálta kimutatni a kedvességét, hogy főzött valamit, pedig... Na szóval, legyen elég annyi, sokat nevettem a próbálkozásain.


És ha már a szereplőkről esett szó, nem hagyhatom ki a legnagyobb arcot, Kelsie csivaváját, Marmaduke-ot! És hogy miért ő a legnagyobb arc? Mert valami eszméletlen aranyos volt a kapcsolata Sawyerrel. Soha senki nem tudta kihozni belőle az állatot, csak a férfi! Morgott, harapott, remegett valahányszor csak megjelent náluk Sawyer. És az ő válaszai sem voltak semmik, jókat nevettem azon, milyen neveket gyártott neki a férfi! Annyira szeretnivaló volt az egész!



Sok történetet olvastam már, ami fivérekről szólt – gondolok itt a Jamie McGuire Gyönyörű sorscsapás vagy Brigid Kemmerer Elementál sorozatára, talán ezek a legismertebbek –, de eddig egyikben sem éreztem azt, hogy az író velük szimpatizálna jobban. Általában többnyire mindent női szemszögből látunk, vagy legalábbis könnyebb azzal azonosulni, ám most nem ez történt. Végig érezhető volt, hogy ez inkább Sawyer története. Talán mert az ő karaktere valamivel kidolgozottabb volt, vagy mert valahogy szerethetőbbre sikerült, mint a legtöbb NA férfi főszereplő. Mindenesetre hiába volt a váltott szemszög, valahogy átjött, hogy itt nem Kelsie a főkarakter. Volt, ahol ezt egy kicsit bántam, de többnyire jól esett végre kitörni a már megszokott keretből. 

Bár ez a sorozat második része, teljesen különálló a történet, persze megjelennek benne a többiek is, így lehet róluk némi képünk a későbbiekre nézve, de ez csak arra jó, hogy felkeltse az érdeklődésünket az ő történetük iránt is. Ahogyan velem tette Crosby és Estelle esetében, és ahogy a turné egyik másik állomásán megtudtam, a következő könyv Evané lesz, amit már nagyon várok! 

Aki egy kicsit is tud angolul, és könnyed kis szórakoztató regényt keres, annak ajánlom ezt a sorozatot, garantált kikapcsolódást és vidám perceket ígér!



Ha van kedvetek, versenybe szállhattok egy példányért, a szokásos Rafflecopter doboz kitöltését követően! És ha ez megvolt, akkor görgessetek lejjebb, mert készítettem egy interjút is az írónővel, amit előbb angolul, majd magyarul is elolvashattok!







About the Author:


Sarah and her husband of what he calls “many long, long years” live on the mid-Atlantic coast with their six young children, all of whom are perfectly adorable when they’re asleep. She never dreamed of becoming an author, but as a homeschooling mom, she often jokes she writes fiction because if she wants anyone to listen to her, she has to make them up. As it turns out, her charac-ters aren’t much better than the kids, but nevertheless, you’ll find her writing sexy contemporary romance for Entangled Publishing until they throw her out. To learn more, visit http://sarahballance.com. 



Interview with Sarah Ballance


Hungarian readers don't know you and your books yet, please tell us a little about yourself?

I’m actually a large percentage Hungarian! My grandfather was the only of his siblings to be born in the U.S. (the rest in Hungary), and his stories and recipes are among my favorite and most beloved. (And also the source of my biggest cooking fail.) I’ve been with my husband, who almost immediately dethroned me as my grandfather’s favorite grandchild, for twenty years and we have six children (ages 5-17), whom we homeschool. Life is crazy and chaotic and I wouldn’t change it for anything…although a nap would be nice. :)

You write in many genres, what is your favorite?

My favorite to write is contemporary romance. I can really lose myself in those stories and I love that. My favorite to read, however, is probably romantic suspense, but writing one involves so much research that I tend to pull myself out of the story in my pursuit of technical accuracy. But to read one? There’s nothing so delicious as the element of danger to up sexual and romantic tension. 

Do you read much and if so who are your favorite authors and why?

I have precious little time to read, but I know it’s important to do so as an author because that’s part of how we grow. So I “research” read, which is to say I read a lot of what I write. As an author for Entangled Lovestruck, where you’ll find the Chase Brothers series, and Entangled Indulgence, from which I’ll release another series later in 2016, I tend to read mostly from those imprints so I can stay on top of what the publisher is looking for. I also read a lot of Entangled Brazen because I’d love to write for them, and with so many amazing, drool-worthy books coming from those three sources, it’s rare I have the chance to read anything else. Maybe after I meet my deadlines I can switch it up a little. :)

How you get inspiration for your books?

Usually a word or two will inspire the whole plot. For the first Chase Brother book, the publisher made a comment about people meeting in a grocery store. From there, the opening scene for FIVE THINGS I LOVE ABOUT YOU exploded in my head, and the rest of the book followed. The opening for FOR SEVEN NIGHTS ONLY actually came from a car commercial the editorial director for Lovestruck happened to see while we were on the phone discussing the book. 

When you write, do you have any weird quirks or habits?

I drive my family batty by listening to the same CD over and over and over again. All day, every day, on repeat. I do this to drown out the house noise, and by playing the same one I’m more likely to ignore it, but apparently I’m alone in the latter ability. Everyone else scatters, so there may be some inadvertent strategy involved, lol. 

Let's talk about Chase Brothers! Could you please describe the series to those unfamiliar with it?

The series focuses on four brothers who live in New York City. They work together in the family business, so there may be a bit too much togetherness for some of them at times, but they’re close, and they don’t hold punches. They’re blunt to the point of being hilarious, and there are plenty of funny, cringe-worthy exchanges between them and their respective heroines. These stories are guaranteed to make you smile, if not laugh. And there are rumors of heartbreaking, tear-jerking moments, but they all end happily. :)

Your characters based on people you know or have met?

I’ve never based a character on anyone in particular, but every hero I write has at least one good, strong quality in him that I relate to my husband. Unlike FOR SEVEN NIGHTS ONLY’s Sawyer, my husband has never been a womanizing troll, but like Sawyer he loves hard. Once I gave Sawyer that quality—even though he fought it most of the book—I had an “in” for his character. As for the heroines, I just make sure she’s The One—the maddening, perfectly imperfect woman-he-shouldn’t-want who is guaranteed to bring my hero to his knees.  

Kelsie is pretty much a disaster in the kitchen. Do you cook and if so what was your funniest cooking fail?

With six kids, I cook a LOT and I love it. And I’m pretty good at it, but there’s one fail that stands out and by utter coincidence it’s a Hungarian dish. :) My grandfather used to prepare a couple of potato and flour dishes and he kept the recipes a secret, although he finally let me sort of jot down what he did. He didn’t measure, though, and he did his level best to keep his back to me, so it was far from an easy recipe to replicate, but I LOVE them and wanted to carry his tradition down to my kids. After he died I decided to try what I’d been able to piece together of the recipe. I thought I followed in his footsteps pretty well, making a dough of potatoes and flour, but when it came time to take the boiled dough out of the water, it was gone. Absolutely, utterly gone without a trace. I guess I hadn’t made a firm enough dough and the water just blew it apart, but that stands as my most heartbreaking kitchen fail of all time. (One of my grandfather’s siblings passed the written recipes down to his children, so we’ve subsequently learned the mystery recipes are called bederdu and diddala, although I still can’t find an internet version based on those names.)

You are married, was it love at first sight or slow burn like in For Seven Nights Only?

I met my husband right after I turned 18. He was 21. When I met him, there were definitely fireworks, but there was something more. A quiet kind of something that told me this was more than ERMAGERD HE’S HOT, that maybe this was meant to last. I think I was almost afraid of that idea, but I embraced it. We both did. Twenty years later, we’re still experiencing fireworks, but that slow burn is there, too. I think I lucked out and got the best of both worlds. :)

Who's your dream choice to play Kelsie and Sawyer in the movie version of For Seven Nights Only?

I’m that person who pretty much never watches TV and I can’t tell you the last movie I saw that wasn’t animated. (The kids strike again, lol.) I can’t begin to name actors, so I’m going to open this up to your readers. Does anyone who has read the book have any thoughts on who should play Sawyer and Kelsie? If so, I’d love to know your thoughts!

How many books do you plan to have in the Chase Brothers series?
There are five books contracted for the series: one for each of the Chase brothers, and one more surprise. :) 

What are you working on at the moment?

I’m actually working on the first book of a new series for Entangled Indulgence. It’s loosely tied to my contemporary debut, THE MARRIAGE AGENDA, and features the rich, arrogant, untouchable cousins of TMA’s golden boy Knox Hamilton. I love a bad boy, so I’m excited to write a love story for each of this nefarious trio.

Would you like to send a message to hungarian readers?


Thank you so, so much for having me. It’s truly an honor to visit, especially considering my 25% Hungarian heritage, and I have to think that my grandfather is smiling over the fact that I ended up in his corner of the world. I hope you all enjoy the Chase brothers, and if anyone out there knows what bederdu is, I hope you’ll have a big plate of it for me, because I’ve yet to make it like my grandfather did. :)

Thanks to Sarah Ballance for answering my questions and for her kindness. And I'm sorry, I don't know what is bederdu, but if you send me your recipe (or some part of it), I try to figure out. And maybe I find a better version of it. :)




Az interjú magyarul:



A magyar olvasók még nem ismernek sem téged, sem a könyveidet, kérlek, mesélj egy kicsit magadról!

Nagyrészt magyar származású vagyok! A nagypapám volt az egyetlen a testvérei közül, aki az USA-ban született (a többiek mind Magyarországon). Nagyon szerettem a történeteit hallgatni és receptjei a kedvenceim. (Valamint hozzájuk kapcsolódik életem legnagyobb főzési bakija is.) 
Már húsz éve együtt vagyok a férjemmel, aki szinte azonnal átvette a helyem, mint a nagypapám kedvenc unokája. Hat gyermekünk van (5 és 17 év közöttiek), akik mind otthon tanulnak. Így az életünk kész bolondokháza, iszonyú kaotikus, de semmiért nem cserélném el… habár egy kis alvás nem jönne rosszul. 

Számos műfajban alkotsz, melyik a kedvenced?

Leginkább contemporary romance műfajban szeretek írni. Teljesen bele tudok veszni ezekbe a történetekbe és ezt imádom. De ha olvasásról van szó, akkor a romantic suspense (olyan romantikus mű, ami sokáig kétségek között hagyja az olvasót, és izgalmas jelenetekkel van megfűszerezve, főként a romantikus krimik tartoznak ide) a kedvencem, de ahhoz, hogy ilyesmit írjak nagyon utána kellene járnom a dolgoknak, ami alól hajlamos vagyok kihúzni magam azzal a kifogással, hogy inkább a technikai pontosságra figyelek. De olvasni? Nincs jobb annál, amikor a szexuális és romantikus feszültséget veszélyes elemekkel fokozzák.

Sokat olvasol? Ki a kedvenc íród és miért?

Nagyon kevés időm jut az olvasásra, de tudom, hogy íróként ez fontos, mivel ez is része annak, hogy fejlődni tudjak. Így aztán kutatás címén olvasok. Többnyire azokban a műfajokban, amikben írok is. Mivel legtöbbször Entangled Lovestruck – ebben a kategóriában jött ki a Chase Brothers sorozat – és Entangled Indulgence kategóriában írok – 2016 folyamán itt jön ki egy új sorozatom –, többnyire az ő kiadványaikat olvasom, mivel így tisztában vagyok vele, hogy mit keres a kiadó. De sok Entangled Brazen könyvet is olvasok, mert imádok ilyeneket írni. Nagyon sok elképesztő könyvet ad ki ez a három csoport, ezért nincs sok esélyem bármi mást olvasni. De talán majd miután lemennek a határidős munkáim, ki tudok kapcsolódni egy kicsit.

Honnan merítesz inspirációt a könyveidhez?

Általában egy vagy két szó inspirálja az egész cselekményt. A Chase Brothers első részéhez a kiadó egyik hozzászólása adta az ötletet, amiben az emberek egy üzletben találkoztak. Innen származik a Five Things I Love About You nyitójelente, a többi meg már jött magától. A For Seven Nights Only nyitójelente pedig egy olyan szituációból ered, amit a Lovestruck szerkesztő igazgatója látott egy autókereskedésben, miközben épp a könyvről beszéltünk telefonon.

Van valami furcsa szokásod, miközben írsz?

A családomat őrületbe tudom kergetni azzal, hogy ugyanazt a CD-t hallgatom újra meg újra meg újra. Egész nap, minden nap. Azért csinálom ezt, hogy a ház zajait kirekesszem, és azzal, hogy mindig ugyanazt játszom le, jobban ki tudom zárni, de úgy tűnik, ezzel egyedül vagyok. Mindenki más figyelmét ez felőrli, így lehet ebből némi zavar.

Beszéljünk egy kicsit a Chase Brothersről! Bemutatnád a sorozatot azoknak, akik még nem ismerik?

A sorozat középpontjában négy fivér áll, akik New Yorkban élnek. Együtt dolgoznak a családi vállalkozásban, ezért talán egy kicsit túl sok időt töltenek együtt, és emiatt nagyon közel állnak egymáshoz, ugyanakkor nem is igazán kímélik egymást. A nyers őszinteségük sok vidám, időnként vicces helyzetet teremt. Szeretik egymást és a hősnőiket cikizni. Garantáltan megnevettetnek akkor is, amikor nincs jókedved. De vannak szívszorító és könnyfakasztó pillanataik is, ám mind boldogan végződik.

A karaktereidet létező személyekről mintázod?

Soha nem írok létező emberekről, de minden főhősöm legalább egy jó és meghatározó jellemvonásában a férjemre hasonlít. Bár a For Seven Nights Only-ban szereplő hős kivétel, mivel a férjem soha nem volt szoknyapecér, de csakúgy mint Sawyer, ő is nagyon tud szeretni. Amikor Sawyernek ezt a vonást adtam – még ha a könyv nagy részében harcol is ellene – ez a vonás már benne volt a karakterében, hozzá tartozott. Ami a hősnőt illeti, gondoskodtam arról, hogy ő legyen az igazi – aki megőrjíti a férfi karaktert, és aki tökéletes ellentéte annak, akire a férfi azt hiszi, hogy vágyik, és aki garantáltan térdre kényszeríti a főhőst.

Kelsie katasztrofális a konyhában. Te szoktál főzni, és ha igen, mi a legviccesebb dolog, ami megesett veled?

Mivel hat gyermekem van, sokat főzök, és imádok főzni. És elég jó is vagyok benne, de volt egy bakim, és egészen különleges módon épp egy magyar ételhez fűződik. A nagypapám készített régebben egy ételt néhány krumpliból és lisztből, aminek titokban tartotta a receptjét, bár végül rávettem, hogy leírja nekem nagyvonalakban, hogyan készül. Bár soha nem méricskélt le semmit, mindent megtett, hogy jól adja át, de még így sem könnyű utánozni, ám mivel nagyon szeretem ezt az ételt, ezt a tradíciót tovább akartam adni a gyermekeimnek. Miután meghalt, elhatároztam, hogy megnézem, mit tudok kihozni a receptjéből. Azt hittem, nagyon jól követem a receptben leírtakat, elkészítettem hát a tésztát a krumpliból és a lisztből, de amikor eljött az ideje, hogy a főtt tésztát kivegyem a vízből, az eltűnt. Nyoma sem volt. Azt hiszem, nem lehetett elég erős a tésztám, és a víz szétszedte, de ez vezeti a listát a legszívszorítóbb konyhai bakijaim közül. (A nagypapám egyik testvére átadta a leírt receptet a gyerekeinek, így végül ők megtanulták a titkos receptet, amit bederdu-nak vagy diddala-nak hívunk, habár én nem találtam semmit az interneten ezeken a neveken.)

A férjeddel szerelem volt első látásra vagy akárcsak a For Seven Nights Onlyban szép lassan formálódott azzá a kapcsolatotok?

A férjemmel nem sokkal azután találkoztam, hogy betöltöttem a 18-at. Ő akkor volt 21. Amikor először találkoztam vele, az olyan volt, mint egy tűzijáték, de volt benne valami több is. Valami azt súgta nekem, hogy ez a fiú több egy szexis srácnál, de ez csak addig tartott. Azt hiszem, alighanem tartottam egy kicsit az egésztől, de azért felvállaltam. Mindketten ezt tettük. Húsz évvel később még mindig tűzijátékként éljük meg a kapcsolatunkat, de a lassan formálódó szeretet is jelen van az életünkben. Azt hiszem, szerencsés vagyok, mert mind a kettőből a legjobbat kaptam.

Ha megfilmesítenék a For Seven Nights Onlyt, szerinted ki játszaná Kelsiet és Sawyert?

Többnyire nem nézek tévét, és azt sem tudom megmondani, mit láttam utoljára a moziban, ami nem rajzfilm volt. (A gyerekek megint sztrájkba léptek.) Nem tudok színészeket felsorolni, ezért nyitva hagyom ezt a kérdést az olvasóid számára. Valakinek, aki olvasta a könyvet, esetleg van ötlete ki játszhatná Sawyert és Kelsiet? Ha igen, akkor írja meg nekem!

Hány könyvet tervezel a Chase Brothers sorozatba?

Öt könyvből áll a sorozat: minden Chase fiú kap egyet, és lesz egy meglepetés is.

Min dolgozol most?

Egy új sorozat első részén dolgozom az Entangled Indulgence számára. Ez egy kicsit kötődik ahhoz a contemporary könyvhöz, amivel bemutatkoztam, a The Marriage Agenda-hoz, mivel az aranyifjú Knox Hamilton gazdag, arrogáns, és érinthetetlen unokatestvéreiről szól majd. Odavagyok a rosszfiúkért, ezért nagyon izgatottan várom, hogy megírjam ennek az aljas triónak a szerelmes történetét.

Szeretnél valamit üzenni a magyar olvasóidnak?

Nagyon szépen köszönöm, hogy velem vagytok. Igazi megtiszteltetés, hogy meglátogattatok, különösen, ha figyelembe vesszük azt, hogy 25%-ban magyar vagyok, és azt hiszem, a nagypapám most mosolyog, amiért egy kicsit bepillanthatást nyerhettem a világa egy szegletébe. Remélem, tetszik nektek a Chase Brothers sorozat, és ha valaki tudja, mi lehet az a bederdu, akkor remélem, készítetek nekem egy nagy tállal, mivel még mindig szeretném úgy elkészíteni, ahogyan a nagypapám készítette.


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Thank you for having me today and for what looks to be a long, amazing review. <3 I can't read it but I sure love the pictures, lol. Here's the bederdu recipe that was passed down :)
> Bederdu---
>
> potatoes
> flour
> butter or melted, melted
> cottage cheese, optional
>
> Boil then peel the potatoes. Put through meat grinder ( that is the way my Dad did it) Mix the potatoes and flour until workable, not tough. Roll them little finger size. Then boil 3 minutes. Pour melted butter and cottage cheese. You can also fry them in a pan with finely shredded cabbage.
> I wasn't given measurements of each ingredient. Do not use salt in mixture.

Ladybird írta...

Hi Sarah! Thanks for your comment. :) I think this dish is sztrapacska. It's recipe is very similar to yours. Please, try it, and tell me if it is. :) Ingredients: 60 dkg potato, 20-30 dkg flour, 40 dkg cottage cheese, 40 dkg greek yoghurt.
I loved your book. And I will write my review's summary in english on Goodreads soon.

Névtelen írta...

Awesome and THANK YOU! I'll give it a try. :)

Megjegyzés küldése