2014. november 29. | By: Ladybird

7. nap – A könyv, amit a leginkább alulértékelnek




Ide sok könyvet fel tudnék sorakoztatni, részben azokat is, amikről az elmúlt napokban írtam már. Mégis egy egészen különleges könyvet hoztam ma ide. A molyon csak 69%-on áll, a Goodreadsen pedig 3,58-as értékelést kapott. Pedig ennél jobb ez a könyv, én sok szép percet köszönhetek neki, bár lehet, hogy a szép nem éppen a legmegfelelőbb jelző rá. 
Ha az a kérdés, hogy vannak-e hibái? Akkor arra az a válasz, hogy természetesen. Ennek ellenére élvezhető, mivel a téma egészen új, a világ, amit lefest nagyon sötét, ahogyan a könyv hangulata is. Aki szeret borzongani és szereti az elgondolkodtató könyveket, annak mindenképpen ajánlom. Borongós téli estékre tökéletes olvasmány.

Mit tennél, ha kiderülne, nem az vagy, akinek hitted magad? Ha mindig is érezted volna, hogy kívülálló vagy, és egyszer csak bebizonyosodna, nem ok nélkül éreztél így? Megpróbálnál beolvadni? Vagy utánajárnál a dolgoknak?
Mackie Doyle egy nagyon furcsa kis városban él, ahol sötét dolgok történnek és titokzatos árnyak lopóznak a sötétben. A fiú soha nem tudott igazán beilleszkedni, és hamarosan ki is derül miért... Mackie is egyike ezeknek az árnyaknak. 




Brenna Yovanoff - Az elcserélt


Mackie Doyle igyekszik úgy élni az életét, mint mindenki más Gentry tökéletes kisvárosában: gondtalanul, boldogan, és egyezményes hallgatásban arról, hogy miért nem történik ebben a városkában soha semmilyen szerencsétlenség. Pedig lenne miről beszélni. Mackie-nek is van egy sötét titka. Ő egy elcserélt, tizenhat évvel ezelőtt hagyták ott egy igazi kisbaba helyett a bölcsőben. Most azonban a város alatt élő lények visszavárják, neki pedig döntenie kell arról, hogy hová akar tartozni. Egy hónappal ezelőtt még őt sem érdekelték a titkok, a normális, emberi élet reményében el is küldte volna a lényeket. Most azonban, hogy feltűnt a színen a furcsa, szép és megbántott lány, Tate, már túl sok minden forog kockán. Mackie úgy érzi, meg kell tudnia, hogy miért él az emberek között, és hogy képes lesz-e valaha is arra, hogy valóban közéjük tartozzon.


Sokan leszólták ezt a könyvet, mert túl sokat vártak tőle. Aki viszont nem Stephen King színvonalra számít, hanem egy egyszerű ifjúsági fantasyra vágyik, az nem fog csalódni benne. Egyébként ez a könyv valódi ritkaság, mivel a magyarországi kiadója megszűnt. A jó hír viszont az, hogy ez nem sorozat. 




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése