2014. november 25. | By: Ladybird

5. nap – Egy könyv, ami felvidít





Rengeteg ilyen könyv van, és tudjátok mi a vicces? Soha nem akkor bukkanok rájuk, amikor egyedül vagyok itthon. Ezek a könyvek többnyire buszokon, orvosi rendelőkben és éjjel találnak rám, amikor komolynak vagy csendesnek kellene lennem a körülöttem élők érdekében. Persze erre képtelen vagyok... Így végül rosszalló tekintetekkel találom szembe magam. De kit érdekel, amikor ilyen jól szórakozom! Bár talán a férjem nem bánná, ha nem arra kellene felébrednie éjjel, hogy ott kuncogok mellette.



Kerstin Gier - Anyák maffiája

A 35 éves, kétgyermekes Constanze jómódú, békés életét bombaként tépi szét férje bejelentése: válni akar. Nagyvonalúan neki ajándékozza elhunyt szülei házát, amelyről kiderül, hogy őskövület, a gyerektartásból pedig éppen kenyérre és vízre futja. 14 éves lánya a tinikor problémáival küzd, négyéves fiát viszont felveszik a kertvároska óvodájába. Constanze ennek köszönhetően hamarosan megismerkedik a település szupermami egyesületével, mely kezdetben segítőkész, összetartó csapatnak látszik. Lassanként azonban bepillantást nyer a felszín alá: valójában rosszindulatú, önző, irigy nők gyülekezete, akik nem mennek a szomszédba ötletért, ha mások életének megkeserítéséről van szó. 
Conny lassan felismeri az erőviszonyokat, és barátnőivel létrehozza kreatív ellenmozgalmát: az Anyák maffiáját. 

Idővel a szerelem is megjelenik Conny életében egy jóképű ügyvéd személyében…



Magyarországon is aktuális társadalomkritikát tart kezében az olvasó; a könyv bepillantást nyújt a jómódúak lakta kertváros sznob családjainak életébe, akik azt hiszik, pénzzel mindent megvehetnek, s ezáltal eleget is tesznek nevelési kötelezettségüknek. A szerző kidomborított, karikírozott jellemvonásokkal dolgozik, s miközben Connyval együtt ádázul haragszunk a gonosz némberekre, remekül szórakozunk a fergeteges humorú regény olvasása közben.


Kerstin Gier neve itthon sem ismeretlen. Az Időtlen szerelem sorozata nagy rajongótáborral bír. Az Anyák maffiája sorozatot viszont jóval kevesebben ismerik. Pedig szuper. Témára kicsit hasonlít a Bridget Jones könyvekhez. Egy teljesen átlagos nő két gyerekkel, egy igazi képmutató társasággal és a kebelbarátaival próbál boldogulni az életben. Érdemes adni neki egy esélyt.
A 2. rész talán egy fokkal jobb az elsőnél, abban Constanze annyit csetlik-botlik, hogy nem lehet nem szeretni. Bár van benne sírós rész is.

Nem sokat olvastam német íróktól, de ha ilyen fantasztikusan írnak, mint Gier, akkor ide velük! Kétségtelenül van humora.


A másik Leiner Laura Szent Johanna Gimi sorozata. Bár nem az én korosztályomnak íródott, de hihetetlenül élveztem. Biztos vagyok benne, hogy ez a sorozat senkinek sem ismeretlen, így nem is írnék többet róla. Ha jól akar valaki szórakozni, a Szent Johanna Gimi biztos befutó.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése