2014. október 14. | By: Ladybird

A holnap határa avagy Tom Cruise végre megkapja a magáét


Vigyázat! Nyomokban spoilert tartalmazhat!

Kicsit le vagyok maradva a mozifilmekkel, de legalább az év stimmel. Idén készült A holnap határa című sci-fi. Ami nekem be kell, hogy valljam tetszett, még Tom Cruise ellenére is.

A sztori röviden. Jönnek a földönkívüliek, a mimikek, akik először Németországot, majd egész Európát megtámadják. Amerika - mint mindig - most is azonnal kész szembeszállni bármilyen veszéllyel, hogy megmenthesse a világot. William Cage (Tom Cruise) azonban ebben a háborúban nem kíván hőssé válni. Legalábbis nem a klasszikus értelemben. Számára a háború nem több egy projektnél, amit Amerika népe felé a megfelelően kell tálalni. A hadsereg számára csak a körítés ahhoz, hogy nagy emberré váljon, mint reklámszakember. És jól megy neki, mert valljuk be, Tom Cruise valóban nem egy hősies alkat már (bár számomra soha nem volt az, még ha készített is néhány olyan filmet, ami nekem is tetszett). Szóval ő az arc, a hang, amely hősiesebbnek mutatja be a háborút, mint valójában. Miatta öltenek ifjoncok egyenruhát és az ő szavára indulnak harcba. 

Azonban történik valami. Az egyik vezető kölcsönkéri Cage-et, hogy elküldje Franciaországba egy kisfilmet forgatni a háborúról. Cageből azonnal előtör a "hős", Közli, hogy nincs az a pénz, hogy ő a csata közelébe menjen. És nem is fog, így végül elköveti azt a hibát, hogy megzsarolja a felettesét. Innentől dezertőrnek számít és tisztből hirtelen egyszerű közkatona lesz. És megy egyenesen a háború közepébe. 

Eleinte ahogy az várható itt is arcoskodik, jópofizik, csakhogy hazaküldjék. Ám egy csini kis levél a felettesétől rövidre zárja minden próbálkozását. Eléri, hogy mindenki hülyének nézze, és végül úgy kerül ki a harctérre, hogy még csak azt sem tudja, hogyan kell kibiztosítania a fegyverét. És ahogy az várható hamarosan eléri a halál a csatatéren. Ám ez csak a kezdet. Mert amint meghal, újra visszatér az előző naphoz.
Ettől kezdve minden egyes alkalommal, amikor elhalálozik, újra és újra kezd mindent. Hamarosan rájön, hogy nincs egyedül ebben az időhurokban, a háború nagy hőse, Rita Vrataski (Emily Blunt) is belekerült. Ám egy hiba miatt ő nem emlékszik az előző halála eseményeire. 
Immár együtt kezdenek el dolgozni a győzelmen.

Persze a hollywoodi papírforma itt is bejön, nagy meglepetések nem érnek bennünket a két főszereplővel kapcsolatban.
Vannak jó poénok, érzelmek, akciójelenetek.
Sok-sok megoldási lehetőséget végigzongoráz a film, ám nem unalmasan. Végig fenntartja a néző érdeklődését. Talán csak a közepe volt egy kicsit gyengébb. De ez nem vont le az értékéből.




Számomra ez a film kész kánaán, ennyiszer látni amint meghal Tom Cruise, kész élvezet (mindenkinek van egy kis perverziója, nekem ez). És hogy ez humorosan lett tálalva, az külön érdeme a rendezőnek. Nagyon jókat szórakoztam rajta. Izgalmas volt, vicces, szórakoztató és látványos. Teli van olyan jelenetekkel, amikre még a pasik is eldobják, amivel épp foglalkoznak, csakhogy láthassák a következő jelenetet (az enyém legalábbis). 
Aki teheti, nézze meg, nem fogja megbánni! 5 csillagos élmény





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése