2016. december 31. | By: Ladybird

A könyvek a moziba mennek 2017-ben is


Mint lassan már minden évben, úgy az idén is összegyűjtöttem nektek a következő évre várható adaptációk listáját. 2017-ben sem fogunk unatkozni, mert sok-sok új film jelenik meg, amelynek alapjául egy-egy általunk is ismert könyv szolgál majd. Idén arra törekedtem, hogy ne csak a mozifilmek kapjanak helyet a listában, de a sorozatok is. Ezzel kívánok mindenkinek Boldog Új Évet! 


Dennis Lehane – Az éjszaka törvénye

Joe ​​Coughlin, Boston rendőrkapitányának legkisebb fia tolvajként bontogatja szárnyait. Egy balul elsült kaszinórablás közben megismerkedik Emma Goulddal, találkozásuk pedig örökre megváltoztatja az életét. Hamarosan a saját bőrén kénytelen megtapasztalni, mit is jelent valójában az éjszaka törvénye, és milyen árat kell fizetnie azért, ha életben akar maradni az alvilágban. Joe-nak vág az esze, ami bűnözői körökben ritka adottság, ezért szédületes gyorsasággal kapaszkodik egyre magasabbra a szervezett bűnözés ranglétráján, ám a sorsát így sem kerülheti el.

Dennis Lehane regénye egyszerre kalandos és lírai utazás a húszas-harmincas évek Amerikájába, egy mára legendássá vált, letűnt korszak mélyére, amelyben virágzott a szeszcsempészet, a bűnözőket hősként tisztelték, és a gyarlóság az ország nemzeti erényének számított. A könyvből Ben Affleck rendezett nagy sikerű filmet 2017-ben, aminek ráadásul ő a főszereplője is Siena Miller, Zoe Saldana, Scott Eastwood, Brendan Gleeson és Chris Cooper mellett.

Hamarosan megjelenik az Agave kiadó gondozásában.

Premier: Január 13.

A film plakátja:



Az előzetes:





W. Bruce Cameron – Egy kutya négy élete

Minden ​​kutya a mennybe kerül… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön. 

Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya. 

Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére. 

Béni története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A Kutyás történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és mulatságos kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, ahogy egy kutya látja az emberi viszonyokat. Megismerhetjük, hogy milyen erős kötelék fűz minket legjobb barátunkhoz. 

A megragadó és magával ragadó, gyönyörű történetből kiderül, hogy a szeretet halhatatlan, hogy hűséges barátaink örökre itt maradnak velünk, és hogy a földkerekségen minden teremtmény azért született, mert megvan a maga oka, mert értelme van az élhetésének.

Premier: Január 26.

A plakát: 



Az előzetes:


Szereplők: Britt Robertson, Dennis Quaid




E. L. James – A sötét ötven árnyalata


A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál. 

De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni. 
Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról. 
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.

Premier: Február 9.

A plakát:



Az előzetes:







Deborah Moggach – Tulipánláz

Varázslatos regény szerelmi praktikákról, tulipánokról, festészetről, Sorsról. 
1630-as évek, Amszterdam. Virágzik a művészet és a kereskedelem, s egy különös szenvedély kezd hódítani: a tulipánláz… 
Sophia, a szép, fiatal és szegény lány feleségül megy a gazdag, idős kereskedőhöz, hogy megmentse családját. Jan Van Loos, a tehetséges fiatal festőzseni felkérést kap, hogy fesse meg a házaspár portréját… 
Deborach Moggach, az ünnepelt angol írónő regénye shakespeare-i fordulatokban bővelkedő, letehetetlenül izgalmas történet, s egyben időutazás egy különleges helyre, egy különleges korba. A mű megfilmesítésének jogát Steven Spielberg vásárolta meg.

Premier: Február 24.

A plakát:


Feliratos előzetes:




Lauren Oliver – Mielőtt elmegyek

Samantha Kingstonnak mindene megvan: övé a világ legjobb pasija, a három legtutibb barátnő, valamint egy igazán kitüntetett helyzet a Thomas Jefferson Gimiben – a menza legjobb asztalától kezdve a legideálisabb parkolóhelyig. Február 12. péntek csak egy újabb napnak ígérkezik irigylésre méltó életében. 
De végül kiderül, hogy a legutolsó.

Aztán kap egy második esélyt. Tulajdonképpen összesen hét esélyt kap. Egy elvarázsolt héten keresztül mindennap újraélheti élete utolsó napját, és kibogozhatja a halála köré fonódott rejtélyeket. Közben arra is rájön, mekkora a valódi értéke mindannak, amit elveszíthet.

Premier: Március 3.

A plakát:


Az előzetes:




William Paul Young – A Viskó

Végre magyar nyelven is megjelenik a már sokak által nagyon várt könyv, A Viskó (The Shack). Egy regény, aminek sikerével – és tartalmával – még a Forbes Magazin is foglalkozott… Nem gyakran fordul elő! (2009. június 8.)

Egy, a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskó (A Viskó) egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog a sebzett szív számára.

William P. Young megrázó regénye az utóbbi idők egyik legnagyobb könyvsikere, rövid idő alatt 8 millió példányban fogyott el! A sok vitát kiváltó regényről azt tartják, hogy olyan hatással lehet korunk kereszténységére, mint a Zarándok útja a maga idejében. A sokat megélt színésznő, Demi Moore a Twitteren keresztül ajánlotta rajongóinak és férjének, mivel Ő maga „ sorsfordító erejű” üzenetre talált a könyv elolvasása közben.

Premier: Március 3.

A plakát:


Az előzetes:




Diane Ackerman – The Zookeper's Wife

The New York Times bestseller: a true story in which the keepers of the Warsaw Zoo saved hundreds of people from Nazi hands. 
After their zoo was bombed, Polish zookeepers Jan and Antonina Zabinski managed to save over three hundred people from the Nazis by hiding refugees in the empty animal cages. With animal names for these „guests,” and human names for the animals, it's no wonder that the zoo's code name became „The House Under a Crazy Star.” Best-selling naturalist and acclaimed storyteller Diane Ackerman combines extensive research and an exuberant writing style to re-create this fascinating, true-life story―sharing Antonina's life as „the zookeeper's wife,” while examining the disturbing obsessions at the core of Nazism. Winner of the 2008 Orion Award. 8 pages of illustrations

Premier: Március 31. Itthon Menedék címen fut majd.

A plakát:


Magyar szinkronos előzetes:





R.J. Palacio – Csodácska

August (Auggie) Pullman arcdeformitással született, így nem járhatott suliba – egészen mostanáig. Éppen most kezdi majd az ötödik osztályt a Beecher Prep iskolában, és ha valaha is csöppentél már újoncként egy közösségbe, pontosan tudod, milyen nehéz ez. Az a helyzet, hogy Auggie is csak egy hétköznapi gyerek. Csak éppen az arca nem hétköznapi. De képes lesz meggyőzni az osztálytársait arról, hogy külseje ellenére közéjük tartozik?

R. J. Palacio egy modern klasszikust írt. Humoros, felemelő és hihetetlenül megható regényt, amire a végszót követően még sokáig emlékezni fogunk – miután együltő helyünkben elolvastuk, és lelkesen továbbadtuk.

Premier: Április 7.






Sam Munson – The November Criminals

For a high school senior, Addison Schacht has a lot of preoccupations. Like getting into college. Selling drugs to his classmates. His complicated relationship with his best friend (NOT his girlfriend) Digger. And he's just added another to the list: the murder of his classmate Kevin Broadus, and his own absurd, obsessive plan to investigate the death. When presented with an essay question on his application to the University of Chicago—What are your best and worst qualities?—Addison finds himself provoked into giving his final, unapologetic say about all of the above and more.

Addison Schacht finds good company among American literature's cadre of unsettled, restless youth, from Huck Finn to Holden Caulfield. The November Criminals takes on the terrain of the classic adolescent truth-telling novel and—with nerve and erudition—carves out its own unique territory.

Premier: Április 7.



David Grann – The Lost City of Z

After ​​stumbling upon a hidden trove of diaries, acclaimed New Yorker writer David Grann set out to solve “the greatest exploration mystery of the twentieth century”: What happened to the British explorer Percy Fawcett and his quest for the Lost City of Z?

In 1925, Fawcett ventured into the Amazon to find an ancient civilization, hoping to make one of the most important discoveries in history. For centuries Europeans believed the world’s largest jungle concealed the glittering kingdom of El Dorado. Thousands had died looking for it, leaving many scientists convinced that the Amazon was truly inimical to humankind. But Fawcett, whose daring expeditions helped inspire Conan Doyle’s The Lost World, had spent years building his scientific case. Captivating the imagination of millions around the globe, Fawcett embarked with his twenty-one-year-old son, determined to prove that this ancient civilization—which he dubbed “Z”—existed. Then he and his expedition vanished.

Fawcett’s fate—and the tantalizing clues he left behind about “Z”—became an obsession for hundreds who followed him into the uncharted wilderness. For decades scientists and adventurers have searched for evidence of Fawcett’s party and the lost City of Z. Countless have perished, been captured by tribes, or gone mad. As David Grann delved ever deeper into the mystery surrounding Fawcett’s quest, and the greater mystery of what lies within the Amazon, he found himself, like the generations who preceded him, drawn into the jungle’s “green hell.” His quest for the truth, and his stunning discoveries about Fawcett’s fate and “Z,” form the heart of this enthralling narrative.

Premier: Április 21.



Dave Eggers – A Kör

Mae, a huszonéves lány még csak pár napja dolgozik álmai munkahelyén, de máris teljesen átalakult az élete. Mihez kezdjen ezekkel a tapasztalatokkal? Dave Eggers sokkoló konkrétsággal rajzolja meg napjaink szép új világát. A Kör fiatalos, menő kaliforniai szoftvercég, amelyben nem nehéz ráismernünk a Facebookra vagy éppen Google-re. Lelkesedésük és profizmusuk pillanatok alatt elhozza a tökéletes modernizációt de mi a helyzet a privát szférával és az egyéni szabadságjogokkal? A Kör dermesztő víziója közelebb van hozzád, mint gondolnád.

Premier: Április 28.

A plakát:


Az előzetes:





Daniel Waters – Break My Heart 1000 Times

Living in the aftermath of the Event means that seeing the dead is now a part of life, but Veronica wishes that the ghosts would just move on. Instead, the ghosts aren’t disappearing—they’re gaining power.

When Veronica and her friend, Kirk, decide to investigate why, they stumble upon a more sinister plot than they ever could have imagined. One of Veronica’s high school teachers is crippled by the fact that his dead daughter has never returned as a ghost, and he’s haunted by the possibility that she’s waiting to reappear within a fresh body. Veronica seems like the perfect host. And even if he’s wrong, what’s the harm in creating one more ghost?

From critically acclaimed Generation Dead author Daniel Waters, comes a delectably creepy and suspenseful thriller. Break My Heart 1,000 Times will leave readers with the chills. Or is that a ghost reading over the page?

Premier: Május 4.



Arthur király: A Kard legendája

Ide tulajdonképpen bármelyik Arthur királyról szóló könyvet beírhattam volna, még az IMDB-n sem egyértelmű, hogy éppen melyik alapján készül ez az adaptáció. Szóval én sem írok most ide könyv címet. :)

Premier: Május 12.

A plakát:


Az előzetes:


Szereplők: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana,



Max Brooks – World War Z 2. – Zombiháború

A ​​zombiháború kis híján elpusztította az emberiséget.

Az ENSZ háborús vizsgálóbizottságának munkatárasaként Max Brooks találkozott a győzelem kulcsfiguráival. A világszervezet hivatalos jelentésébe végül csak statisztikai adatok kerülhettek, Brooks azonban úgy döntött, hogy a túlélők elé tárja mindazt, ami a jelentésből kimaradt.

Az interjúkötetből megismerhetjük Kuang Csingsu doktort, aki megvizsgálja a nulladik beteget, és találkozhatunk Paul Redekerrel, az Oránia-terv atyjával is. A zombiháború veteránjai, az apokalipszis haszonélvezői és elszenvedői is nyilatkoznak a kilátástalannak tűnő harcról, a kormányok ballépéseiről, az emberi gyávaságról, ostobaságról és a derengő fényről az alagút végén.

E személyes hangvételű beszélgetések hű képet festenek a járvány borzalmas történetéről, pontosan dokumentálják a társadalmi és politikai változásokat, mégis megmarad bennük a legfontosabb: az emberi tényező.

Brooks természetesen tisztában van vele, hogy a leírtak talán túlságosan felkavarják az olvasóit, de vállalja a kockázatot, mert úgy véli, nem rejtőzhetünk zsibbasztó statisztikák mögé.

Mindenkinek tudnia kell, milyen volt valójában a zombiháború.

Premier: Június 9., de ez még kérdéses.


Stephen King – A setét torony

Stephen King, a thriller koronázatlan királya ezúttal a fantasy birodalmában kalandozik. E regényfolyam egyes darabjai önállóan is megállják helyüket, ám termesztésen a kötetek együtt alkotnak kerek egészt. A harcos főhőse Roland vitéz, ez az eleinte múlt és jövő nélküli férfi, saját világának-civilizációjának utolsó képviselője. Végtelen sivatagokon, lepusztult településeken át, elkorcsosult emberekkel, mutánsokkal megküzdve követi-üldözi ellenségét, a feketébe öltözött embert. Útjukat vér és pusztulás jelzi. Miért ez a megszállottság, hogy eljusson a Setét Toronyba? Talán ott megleli minden rejtélyek kulcsát? Es ki a feketébe öltözött ember, ez a titkok ismerője, alakját váltogató varázsló? Netán maga a Sátán? 

E kérdésekre választ talál. Kedves Olvasó, ha végigizgulja Roland megpróbáltatásait, szerelmeit, kalandjait az összes köteten át, hogy végül a Setét Toronyban fény derüljön minden rejtélyre, s tán a Jó és a Gonosz örök párharca is eldől.

Premier: Július 28.



Sam Hart – The Coldest City

November 1989. Communism is collapsing, and soon the Berlin Wall will come down with it. But before that happens there is one last bit of cloak & dagger to attend to. Two weeks ago, an undercover MI6 officer was killed in Berlin. He was carrying information from a source in the East – a list that allegedly contains the name of every espionage agent working in Berlin, on all sides. No list was found on his body. Now Lorraine Broughton, an experienced spy with no pre-existing ties to Berlin, has been sent into this powderkeg of social unrest, counter-espionage, defections gone bad and secret assassinations to bring back the list and save the lives of the British agents whose identities reside on it.

Premier: Augusztus 11.



Stephen King – AZ

Heten ​​voltak, gyerekek – mind a heten a másság számkivetettjei: Bill, a bandavezér, mert dadogott; Ben, akit kövérsége miatt csúfoltak; Richie, aki mindig előbb jártatta a száját, és csak azután gondolkodott; Stan, akit zsidósága miatt közösítettek ki a többiek; Mike, akit a bőre színe miatt; Eddie, aki félt, szorongott, és persze súlyos asztmás volt, és végül az egyetlen lány, Beverly, aki csak szegény volt, rossz ruhákban járt, és akit az apja ütött-vert, testileg-lelkileg terrorizált. Ők jöttek össze, kötöttek életre-halálra szóló barátságot és vérszövetséget, ami oly nagy erőt adott nekik, hogy még a város életét pokollá tevő, huszonhét évenként feltámadó, gyermekekkel táplálkozó, ezerarcú szörnnyel is szembe mertek szállni odalenn, a város alatti kiismerhetetlen csatornarendszer labirintusában. Meg is sebesítik Az-t, majd felnőttként, drámaian megfogyatkozva újból visszatérnek, hogy gyermekkorukban tett fogadalmukat megtartsák, s ha lehet, egyszer s mindenkorra végezzenek vele – hogy a megmaradt és az eljövendő gyerekeket soha, de soha ne tarthassa többé rettegésben Az. Ahány oldal Stephen King terjedelmes regénye, annyi meglepő esemény, váratlan fordulat. Az író rajongói ezúttal is azt kapják, amire számos nagysikerű művének ismeretében bizton számítanak. A könyvből Tommy Lee Wallace kétrészes filmet készített, amelyet nemrég az ORF tévécsatorna is vetített.

Premier: Szeptember 8.

A plakát:




Jo Nesbo – Hóember

Harry Hole, az oslói rendőrség különc főtisztje az ősz elején névtelen levelet kap, Hóember aláírással. 
Amint lehull az első hó, titokzatos eltűnések, bestiális gyilkosságok sora kezdődik a norvég fővárosban. Az áldozatok egytől-egyig családos nők, s az esetek riasztó hasonlóságot mutatnak évekkel ezelőtti eltűnési ügyekkel. A rendőrség sorozatgyilkosra gyanakszik, ugyanis az elkövető különös nyomot hagy maga után: egy-egy hóember őrzi a tetthelyeket.

Premier: Október 13.



Charles Martin – Hegyek között

Egy viharos éjszakán két idegen várakozik a Salt Lake City-i repülőtéren. Ashley Knox vonzó, sikeres újságíró, az általa olyannyira várt esküvőjére igyekszik. Dr. Ben Payne ortopédsebész és nem mellesleg tapasztalt hegymászó éppen egy orvosi konferenciáról tart hazafelé, hogy a másnapra előjegyzett műtétjét elvégezhesse. A közelgő hóvihar miatt azonban valamennyi járatot törölték. Az egyetlen kiutat egy idős ember, Grover charterjárata jelenti így keresztezi egymást a két fiatal sorsa. Ám olyasvalami történik, amire a legrosszabb rémálmukban sem gondoltak. Repülőjük lezuhan, és hamarosan szembe kell nézniük a kegyetlen valóssággal: a faggyal, az éhséggel, a szédítő magassággal, a reménytelenséggel, önmagukkal és egymással is. Egy szívszorító és minden erejüket felemésztő küzdelem kellős közepén találják magukat, amelyet a hegyekkel és saját érzelmeikkel vívnak.

Premier: Október 20.



Jason Matthews – Red Sparrow

State ​​intelligence officer Dominika Egorova struggles to survive in the cast-iron bureaucracy of post-Soviet intelligence. Drafted against her will to become a “Sparrow,” a trained seductress in the service, Dominika is assigned to operate against Nathaniel Nash, a first-tour CIA officer who handles the CIA’s most sensitive penetration of Russian intelligence. The two young intelligence officers, trained in their respective spy schools, collide in a charged atmosphere of tradecraft, deception, and, inevitably, a forbidden spiral of carnal attraction that threatens their careers and the security of America’s most valuable mole in Moscow. Seeking revenge against her soulless masters, Dominika begins a fateful double life, recruited by the CIA to ferret out a high-level traitor in Washington; hunt down a Russian illegal buried deep in the US military and, against all odds, to return to Moscow as the new-generation penetration of Putin’s intelligence service. Dominika and Nathaniel’s impossible love affair and twisted spy game come to a deadly conclusion in the shocking climax of this electrifying, up-to-the minute spy thriller.

Taking place in today’s Russia, still ruled with an iron fist by Prime Minister Vladimir Putin, Red Sparrow displays author Jason Matthews’s insider knowledge of espionage, counter-espionage, surveillance tradecraft, recruiting spies, interrogation, and intelligence gathering. As The Washington Post hails, this is a “sublime and sophisticated debut…a first-rate novel as noteworthy for its superior style as for its gripping depiction of a secretive world.”

Premier: November 10.

Szereplők: Jennifer Lawrence, Jeremy Irons



W.D. Wetherell – A Century of November

This is the tale of Charles Marden, an apple grower and judge who sets off from his Vancouver Island home on an impulsive journey to Belgium, where his son, an Allied soldier in the First World War, has just died in battle at the very end of the war. Marden's single-minded mission: finding the exact spot where his son was killed. Upon arriving in England, Marden learns that his son left behind a pregnant girlfriend, and soon Marden's search widens to include both finding the exact spot where his son died, and locating the love his son left behind. Nearing the front lines, Marden seems to descend into the fires of hell as he navigates the mine-strewn killing fields of the trenches, still reeking with poison gas.

Premier: November 11.

A plakát:




Agatha Christie – Gyilkosság az Orient expresszen

Néhány ​​óra múlva felébredt, vagyis inkább felriadt. 
Tudta, hogy mi ébresztette fel: egy hangos nyögés, szinte kiáltás, valahonnan egészen közelről. És a következő pillanatban harsányan megszólalt egy csengő. 
Poirot felült, és meggyújtotta a lámpát. Most vette észre, hogy a vonat áll. Valószínűleg egy állomás. 
A kiáltás megijesztette. Emlékezett rá, hogy a szomszéd fülke Ratchetté. Felkelt, és kinyitotta az ajtót, éppen akkor, amikor a kalauz végigsietett a folyosón, és bekopogott Ratchett ajtaján. Poirot résnyire nyitva hagyta az ajtót, és figyelt. A kalauz még egyszer kopogtatott. Megszólalt egy csengő, és egy távoli fülke ajtaja fölött kigyulladt egy lámpa. A kalauz hátrapillantott. Ebben a másodpercben megszólalt egy hang a szomszéd fülkében franciául: 
Semmi baj. Tévedtem. 
Rendben van, monsieur. 
A kalauz elsietett, és bekopogott azon az ajtón, amely fölött égett a lámpa. 
Poirot megkönnyebbült szívvel visszabújt az ágyba, és eloltotta a villanyt. De előbb még megnézte az óráját. Nulla óra harminchét perc volt.

Premier: November 22.



John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle – Hull a hó

Akár egy tökéletes karácsonyi ajándék…

A karácsony varázsát az utóbbi idők három bestseller-szerzője – JOHN GREEN, MAUREEN JOHNSON és LAUREN MYRACLE – kelti életre egymáshoz kapcsolódó, kacagtató és elbűvölő történeteiben, amelyek úgy szólnak szerelemről, romantikáról és csókokról, hogy az olvasónak a lélegzete is eláll tőle.

„Olyan mulattató komédia, hogy Shakespeare-hez is méltó lenne.” 
– Washington Post Book World

Premier: November 22.





IDŐPONT NÉLKÜL



Zeroville








London Fields

Szereplők: Cara Delevingne, Jason Isaacs, Theo James, Billy Bob Thornton




Jeff VanderMeer – Expedíció


Az ​​X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére – szinte mindegyik tragikus véget ért.

Most indul útnak a tizenkettedik expedíció.

A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását.

Az expedíció mindenre felkészülve indul útnak, és hamar megdöbbentő felfedezéseket tesz – például talál egy megmagyarázhatatlan topográfiai jelenséget és olyan életformákat, amik meghaladják a megértés képességét –, de mégsem ezek, hanem a tagok egymás elől gondosan elrejtett titkai változtatnak meg mindent.


Jeff Vandermeer Déli Végek-trilógiájának az első kötete szépirodalmi magasságokba emelkedő, sodró lendületű, mélyen elgondolkodtató sci-fi, ami az ismeretlennel való szembenézésről szól. Mind a világban, mind magunkban legbelül.

Goodreads

IMDB


Kép a filmből:





Kristin Cashore – Graceling


Katsa, a garabonc Úrnő, egyike azoknak a ritka és fura szerzeteknek, akik különös képességgel születtek. Az ő rendkívüli tehetsége a küzdelemben, a halálosztásban mutatkozott meg; nyolc éves kora óta tudja, hogy akár puszta kézzel is képes embert ölni. A király unokahúgaként kiváltságos életet élhetne, de garabonciája miatt kénytelen a király erőszakos megbízásait teljesíteni. 
Amikor találkozik a szintén garabonciás harcos Pongor herceggel, Katsa még nem sejti, hogy élete fordulóponthoz ért. 
Nem számít arra, hogy Pongor a barátja lesz. 
Nem számít arra, hogy megtudja az igazságot a saját garabonciájáról – a legkevésbé pedig arra, hogy egy távoli földön lappangó, rettenetes titok közelébe kerül… 

A garabonc Úrnő, ez a modern lányregény, újfajta módon mesél arról, hogyan válik egy kamaszlány minden szempontból önmaga urává, hogyan érik független és felelős nővé, miközben olyan lélegzetelállító szerelemről olvashatunk benne, amely kétségkívül felveszi a versenyt az Alkonyattal.

IMDB

A plakát:





Ruta Sepetys – Árnyalatnyi remény


Eltűnődtek-e ​​valaha is, mennyit ér egy emberi élet? Aznap reggel az öcsémé egy zsebórát ért.

1941-ben a tizenöt éves Lina képzőművészeti iskolába, az első randevúra és a közeledő nyárra készül. De egy éjszaka a szovjet titkosrendőrség erőszakkal behatol az otthonukba, és elhurcolják anyjával, öccsével együtt. Szibériába deportálják őket. Lina apja a családtól elszakítva él át hasonló borzalmakat, majd egy munkatáborban halálra ítélik. Minden elveszett. Linának eközben fogalma sincs arról, miért történnek velük ezek a szörnyűségek. A lány félelmet nem ismerve küzd az életéért, mindent kockára tesz, hogy rajzaival, alkotásaival üzenni tudjon. Reméli, hogy művei eljutnak az édesapjához a börtönbe, és tudatják vele, hogy a családja életben van. 
Lina és családja hosszú, szívszaggató utat tesz meg, és csak a hihetetlen erő, szeretet és reménykedés segít nekik a keserves napok túlélésében. De vajon elég-e a szeretet, hogy életben tartsa őket? 

A magával ragadó, gyönyörűen megírt, valós elemekkel átszőtt történet egy tizenéves lány szemszögéből mutatja be annak a több százezer embernek a sorsát, akik a balti államokban végzett sztálini tisztogatásnak estek áldozatul. A rabul ejtő történet a fiatal olvasóknak feledhetetlen élményt kínál, hiszen az emberi lélek csodálatos természetéről, reményről, szenvedésről, összetartásról és kitartásról szól. A könyv pillanatok alatt a New York Times ifjúsági sikerlistájának élére került.



Sherrilyn Kenyon – Infinity: Chronicles of Nick


At fourteen, Nick Gautier thinks he knows everything about the world around him, until the night when his best friends try to kill him. Saved by a mysterious warrior who has more fighting skills than Chuck Norris, Nick is sucked into the realm of the Dark-Hunters: immortal vampire slayers who risk everything to save humanity. Nick quickly learns that the human world is only a veil for a much larger and more dangerous one. A world where the captain of the football team is a werewolf and the girl he has a crush on goes out at night to stake the undead. But before he can even learn the rules of this new world, his fellow students are turning into flesh eating zombies. And he's next on the menu. Like starting high school isn't hard enough. Now Nick has to hide his new friends from his mom, hide his chainsaw from the principal, and keep the zombies and the demon Simi from eating his brains, all without getting grounded or suspended! How in the world is he supposed to do that?

INFO

A plakát:





Jeannette Walls – Az üvegpalota


Az ​​üvegpalota főhősét, Jeannette Wallst idealista és makacsul bohém szülőkkel áldotta-verte meg a sors. A négygyerekes család sokáig nomád életet él: az USA dél-nyugati részének szedett-vedett telepein húzza meg magát ideig-óráig. Rex, a karizmatikus, tehetséges apa alkalmi munkákat vállal, és – amikor éppen józan – fizikára, földrajzra és legfőképp a félelem nélküli életigenlésre tanítja gyerekeit. Rose Mary otthon marad, de nem azért, hogy a gyerekekkel törődjön, hanem hogy festegessen és írogasson. 
Szenvedélyeinek rabja, aki drága idejét nem fecsérli néhány perc alatt elfogyasztható ételek elkészítésére, ha e helyett örökbecsű képeket is alkothat. 
Amikor a család végképp kifogy a pénzből, és a szülők beleunnak a vándorló élet romantikájába is, abba az Isten háta mögötti bányászvárosba térnek vissza, ahonnan Rex Walls annak idején minden erejével szabadulni akart. Persze itt is iszik, és a sarki fűszeres pénzével együtt napokra eltűnik. A családi gondok csak szaporodnak, a cserbenhagyott gyerekek egymást segítve-védve nőnek fel, és végül megtalálják a módját annak is, hogy elmenjenek otthonról. 

Jeannette Walls könyve nemcsak annak példázata, hogy minden nehézség ellenére érvényesülni lehet, hanem egyben megindító mese is a feltétlen összetartásról egy olyan családban, amely súlyos hiányosságai ellenére elősegítette azt, hogy a szerző a maga fogalmai szerint tartalmas életet éljen.

SOROZATOK



Neil Gaiman – Amerikai istenek


Szörnyű ​​vihar közeledik…

Árnyék három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. Árnyék élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, és furcsa módon sokkal többet tud róla, mint ő saját magáról.
Szerda munkát ajánl neki, és miközben az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, Árnyék kénytelen lesz megtanulni, hogy a múlt sohasem hal meg igazából. Mindenkinek, még az ő szeretett Laurájának is voltak titkai, és az álmok, mesék, legendák sokkal valóságosabbak, mint azt korábban gondolta volna. Árnyék számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet nyugodt felszíne alatt különös vihar tombol. Egy háború, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke. Egy háború, amelynek Árnyék hirtelen a kellős közepén találja magát.


A Hugo-, Nebula-, Locus-, SFX Magazine- és Bram Stoker-díjas, világszerte elsöprő sikerű regényt most a könyv megjelenésének tizedik évfordulójára kibővített változatban vehetik kezükbe a magyar olvasók.

A plakát:




Az előzetes:






Robert Calbraith – Kakukkszó

Amikor egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre.

Strike háborús veterán, aki megsérült Afganisztánban, ráadásul az élete is romokban van. Az ügy pénzügyi mentőövet dob neki, de ennek megvan az ára – minél mélyebben ássa bele magát a fiatal modell életébe, annál sötétebbnek tűnnek a dolgok, és ő maga is annál szörnyűbb veszélynek teszi ki magát…

A Kakukkszó J.K. Rowling Robert Galbraith írói álnéven írt nagysikerű első bűnügyi regénye.



4 megjegyzés:

Avilda írta...

Wow, mennyi könyvből készül film :O Az Egy kutya négy életét nagyon várom :))

Ladybird írta...

Én ezzel úgy vagyok, mint Gombóc Artúr a csokikkal. Mind kell nekem, mindet látni akarom. :)

Samantha Gray írta...

De jó! Furcsa, ha mindegyik tetszett, és az összeset nagyon várom? :D

Ladybird írta...

Dehogy! Én is így vagyok vele! :) Lesz mit néznünk!

Megjegyzés küldése