2016. október 1. | By: Ladybird

Könyves Programok Könyvmolyoknak – Október



Mit nekem Oktoberfest, amikor ilyen sok klassz program vár rám itthon is! Ráadásul, ha könyves programot választok sörös helyett, másnap még a fejem sem fáj. De a viccet félretéve, ebben a hónapban valósággal elárasztanak bennünket a kiadók jobbnál-jobb könyves programokkal, szóval igazán érdemes szemezgetni közülük, mert egészen biztosan minden korosztály megtalálja azt, ami neki való. Jó böngészést kívánok nektek!

Szülinapi Pagonyfeszt – 15 éves a Pagony!



15. születésnapját ünnepli október 1-én Pagony! Ez alkalomból szombaton délelőtt tíztől rengeteg meglepetéssel, sok-sok szerzővel és izgalmas programokkal várnak mindenkit a Petőfi Irodalmi Múzeumban
A helyszín: PIM, 1053, Károlyi utca 16.
További információkat ITT találsz.

Dísztermi programok: 

10.00 Gryllus Vilmos szülinapi koncertje 
11.15 Hogyan szeressem jól a kiskutyám? – a Vigyél Haza! Alapítvány kutyás bemutatója a felelős állattartásról – bemutatkozik Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám! című könyve
12.00 Hoppimesék: mozi és mese - ismerjétek meg a Hoppik varázslatos világát! - érkezik Rófusz Ferenc-Gimesi Dóra: Hoppimesék című kötete
12.45 Hányféle köszönés létezik? - vicces játék Dávid Ádámmal Kárpáti Tibor: Puszinyuszi című könyvéhez kapcsolódóan
13.15 Legyetek az Alma utca lakói! - Szereljük ki a kiabálást Csúnya néniből! Vadadi Adrienn Nyomás a suliba! című könyvének bemutatója Méhes Csaba, komikus-pantomimművésszel rengeteg játékkal és nevetéssel
14.15 Kuflik rajzfilm premier - A KEDD Stúdió bemutatja Dániel András Kufli könyveiből készült „Egy kupac kufli” című rajzfilmsorozat első 2 részét
14.45 Hova tűnt Zozi? - Scherer Péter mesél és játszik a gyerekekkel Pungor András: Zozi mindig hazajön című könyvéből 
15.30 15 éves lett a Pagony – Ünnepeljetek velünk! szülinap és közös tortázás

 Egyéb programok:

12.00-15.00 
15 év 15 állomás és még több szerző – találkozz kedvenc szerzőiddel, illusztrátoraiddal, oldd meg az általuk készített feladványokat, és cserébe kérj tőlük egyedi könyvoldalakat, melyeket erre a napra ők írtak/rajzoltak nektek kifejezetten erre a különleges napra! Minél több állomáson oldod meg a feladványod, annál vastagabb születésnapi Pagony emlékkönyvet vihetsz haza! Ott lesz velünk többek között: Berg Judit, Dániel András, Vadadi Adrienn, Finy Petra, Harcos Bálint, Gévai Csilla...A tökéletes könyvkötésben Szalay-Hillier Enikő segít majd!
Emellett:
- Építsetek közösen rengeteg LEGO ® - ból óriás szülinapi meglepetést! - Dorogi András, a Kockaember segít benne!
- Folyamatos vetítéssel bemutatkozik a Hoppimesék című rajzfilmsorozat (vetítési időpontok: 10.00, 10.45, 11.30, 13.00, 13.45, 14.30, 15.15)
- Játsszatok a Pagony régebbi és legfrissebb játékaival: bemutatkoznak a Két kis dinó a világ körül és a Helló, Doki című társasjátékaink
- A Vigyél haza! Alapítvány segít mindenkinek egész nap, aki szeretne többet tudni az örökbefogadásról, a felelős állattartásról 
Jegyek elővételben kaphatók a jegymester oldalán és a helyszínen. 
Gyerek belépő: 800Ft
Felnőtt belépő: 1200Ft
Családi belépő: 2500Ft

FONTOS INFORMÁCIÓ: A jegyek korlátozott számban kaphatók elővételben a jegymester oldalán és a helyszínen egyaránt. A Díszterem befogadóképessége 110 fő, ezért a dísztermi programokon való részvétel érkezési sorrendhez kötött. A többi program folyamatosan, körforgásban látogatható.


PIM sárkányos családi délelőtt Mondragóval és Ana Galán írónővel



Az október első hétvégéje továbbra is a gyerekeknek kedvez! Október 2-án vasárnap délelőtt 10-től ugyanis a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai egy sárkányos délelőttre várják a kicsiket! Az esemény középpontjában Ana Galán Mondragó című könyve áll majd. Aki szeretné, dedikáltathatja a könyvét az írónővel, de más egyéb programokkal is kedveskednek a szervezők a gyerekeknek. Lesz kincskeresés, memóriatorna és kalandos próbatétel. Az alkalom elsősorban az 5 és 10 év közötti gyerekeket célozza meg. 
A belépőjegy: 
Gyerekeknek 400 Ft
Felnőtteknek 800 Ft
Családi jegy (2 felnőtt és kiskorú gyermeik) 1500 Ft
A részvételhez előzetes regisztráció szükségeltetik, amit EZEN az email címen tehetsz meg.
A helyszín: PIM, 1053, Károlyi utca 16.
További információkat ITT találsz.

Néhány szó a könyvsorozatról:
Ki ne álmodozna gyerekként arról, hogy lesz egy különleges állata? A Mondragó című meseregény főszereplője, a 11 éves Miró nagyon boldog, amikor megkapja élete első sárkányát. De Mondragó nem olyan, mint amilyennek elképzelte: nem tud repülni, szeleburdi, folyton hatalmasakat tüsszent, miközben az orrából lángok csapnak elő. Ennek ellenére igazi kalandor, aki mindig megtalálja a módját, hogy gazdáját, Mirót kihúzza a csávából.


Tímár Gábor – Isteni igazság című könyvének bemutatója



Október 5-én este hattól vár mindenkit szeretettel az Athenaeum Kiadó a Magyar Írószövetség Könyvtárába Tímár Gábor Isteni igazság című könyvének bemutatójára. A szerzővel V. Kulcsár Ildikó író, újságíró beszélget majd.
A helyszín: Magyar Írószövetség, 1062, Budapest, Bajza utca 18.
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
Tímár Gábor nevét azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni, hiszen remek regények láttak napvilágot az ő keze nyomán. Én nemrég kezdtem bele a legújabb regényébe, az Isteni igazságba, és csak ajánlani tudom mindenkinek mind a könyvet, mind a könyvbemutatót.


Olvasás Éjszakája




Egy éjjel, amikor mindenki olvas! Olvasd át az éjszakát a kedvenc kiadóiddal és íróiddal együtt. Október 8-án már délután fél négytől különleges programok várnak rád több helyszínen, ha te is részt szeretnél venni az Olvasás Éjszakáján.
További információkat ITT találsz.
Az est részletes programját ITT és ITT találod.
Pdf-ben pedig INNEN tölthetitek le.

A helyszínek Budapesten:

Alexandra Irodalmi Kávéház
Budapest VII., Károly körút 3/C.

Fókusz Könyváruház és Hátsó Kapu
Budapest VII., Rákóczi út 14. és Dohány utca 13.

Könyvmoly Pop Up Store
Budapest VI., Váci út 3.; Budapest XV., Szentmihályi u. 131..

Libri Könyvpalota
Budapest VII., Rákóczi út 12.

Örkény Könyvesbolt
Budapest XIII., Szent István körút 26.

Vidéken:

Alexandra Könyvesház
Székesfehérvár, Koronázó tér 5.

Géniusz Könyváruház
Miskolc, Szent István út 107.

Libri Győr Könyvesbolt
Győr, Baross Gábor u. 11-13.

Líra Könyváruház
Debrecen, Piac u. 57.


Howard világa a Libri Meseboltban




Október 8-án délután három órától vár mindenkit Holden Rose a Duna Plázába, a Libri Könyvesboltba, ahol személyesen mesél majd kicsiknek és nagyoknak Howard Matheu különleges eseteiről. A helyszínen nem csak hogy belelapozhattok a sorozatba, de egy szerencsés gyerkőc meg is nyerheti az egyik kötetet. Nem is beszélve arról, hogy Zsigmond Tamara színművésznő egy izgalmas részletet is felolvas majd belőle.
A helyszín: Duna Pláza Libri Könyvesbolt, 1138, Budapest, Váci út 178.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Először is, ha engem kérdeztek, kevés olyan gyerekkönyv van, ami humorban és értékes üzenet tekintetében felér Holden Rose könyveihez. Tény, hogy három kötet és két novella olvasása után egyértelműen elfogult vagyok, mivel engem sikerült elvarázsolnia a sorozatnak, ezért talán nem meglepő, ha azt mondom, minden gyereknek meg kell ismernie a Howard sorozatot! Szóval hajrá, szülők! Ha szeretnétek megkedveltetni iskoláskorú gyerekeitekkel az olvasást, akkor ott a helyetek október 8-án a Duna Plázában!


Leitner Olga: Púder nélkül könyvbemutató – Gyöngyös




Leitner Olga legutóbbi könyvével nem kímélte a férfiakat, most pedig rólunk, nőkről írt egy hasonlóan szókimondó könyvet. Október 8-án este hattól a gyöngyösieknek nyílik alkalma részt venni az írónő Púder nélkül című könyvének bemutatóján. Beszélgetőpartner Puzsér Róbert, újságíró, kritikus. Moderátor: Petrovics Zoltán ( Petró ). A téma a Női szerepek. 
A helyszín: Bori Mami, Gyöngyös, Belváros tér 7.
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
Ha hezitálnál, olvasd el az írónő két könyvéről írt értékelésemet, és remélem, minden kétséged eloszlik.



Szerinted?! – Fiala Borcsa könyvének bemutatója




Október 10-én 17 órától vár mindenkit a Menő Könyvek kiadó Fiala Borcsa Szerinted?! című könyvének bemutatójára. Az írónő beszélgetőtársa Ruff Orsolya lesz. A téma az anyaság és a kamaszkor.
A helyszín: Hadik, 1111, Budapest, Bartók Béla út 36.
További információkat ITT találsz. 

Miért érdemes részt venni rajta?
A fülszöveget olvasva azonnal kiderül, hogy ez nem egy átlagos regény, ugyanis az anya-lánya kapcsolatról szól, azt mutatja be mindkét szemszögből, és számomra ettől kihagyhatatlan ez a könyv! De beszéljen helyettem inkább a fülszöveg:
Kivel tudsz igazán vitázni? Hát persze, hogy a saját anyáddal. És ki az, aki egy arcrándítással pillanatok alatt az egekbe szökteti a vérnyomásod? Nyilván a saját kamasz lányod. Fiala Borcsa regényét olvasva érdemes beszállnod az érzelmi hullámvasútba, hátha magadra ismersz akár az egyik, akár a másik oldalon.A könyv ugyanazt az idősíkot mutatja be két szemszögből, hogy aztán a harmadik, titkos részben feloldódjanak a konfliktusok.Az első részben Janka, a 14 éves kamaszlány naplóját olvashatod. Hétköznapjai nem egyszerűek: piszkálódó tanárok, az osztályba frissen érkezett, gyönyörű lány, elvált apjának nemtörődöm húzásai, az anyja idegesítő dolgai és egy szerelem is nehezíti az életét.Fordítsd meg a könyvet, és máris egy másik szemmel, Eszter, Janka anyukájának nézőpontjából láthatod a történteket és választ kaphatsz megannyi kérdésedre.És hogy a harmadik részben hogy lesz mindebből egy kerek egész? Kiderül, ha felvágod a könyv lapjait...



Margó Irodalmi Fesztivál



Október 12. és 16. között újdonságokkal, és igazi fesztiválhangulattal vár mindenkit a Margó Irodalmi Fesztivál.
A Margó minden programja ingyenes, ám egyes programok regisztrációhoz kötöttek, erre érdemes előzetesen odafigyelni és regisztrálni. Ezen programok listáját ITT találjátok.
A fesztivál programjába ITT kukkanthattok bele. 
A könyvvásárról és a dedikálásokról pedig ITT találtok információkat.
A helyszín: Tesla.kult, 1075, Budapest, Kazinczy utca 21. 
Érdemes még felkeresni a Margó facebook oldalát is, ugyanis ott is számos érdekességet találhattok, illetve épp most fut ott egy játék, aminek nem más a díja, mint egy ajándék könyvcsomag.



Borsa Brown: Az Arab lánya könyvpremier és dedikálás





Október 13-án kerül sor Borsa Brown nagysikerű Arab sorozata legújabb részének, Az Arab lányának a bemutatójára! Az írónő és az Álomgyár Kiadó sok szeretettel vár mindenkit este fél hatra a Garzon Caféba. A helyszínen lehet először megvásárolni Az Arab lánya című kötetet.
A helyszín: Garzon Café, 1075, Budapest, Wesselényi utca 24.
További információkat ITT találsz.



Leitner Olga: Púder nélkül könyvbemutató – Budapest





Október 15-én este hattól ezúttal a budapestieket várja sok szeretettel Leitner Olga legújabb könyvének, a Púder nélkülnek a bemutatójára. A szerzővel és Puzsér Róbert újságíró, szerkesztő, kritikussal Borsos-Kőszegi Erika pszichológus fog beszélgetni
A helyszín: Púder Bárszínház és Galéria, 1092, Budapest, Ráday utca 8.
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
Ha az imént nem sikerült meggyőznöm téged, akkor beszéljen helyettem a Púder nélkül fülszövege:
Szingli vagy és valakinek ez nem tetszik? Anya vagy és úgy érzed, nem vehetsz fel egy normális ruhát, mert beszólnak? Néha az élet minden területén elvárják, hogy nő legyél, és ezt nem bírod? Fiatalnak érzed magad, de látva a tiniket úgy gondolod, hogy egy évezred választ el a mai trendektől? Nem mindig jó a szex? Egy kicsit mosd le a púdert, és kezeld lazán a dolgokat!


Séta és irodalom – Múzsák nyomában




Október 15-én 15 órától, ha van kedvetek, két különleges múzsa – Szendrey Júlia és Csinszka – nyomába szegődhettek. A séta során alkalmatok nyílik a PIM-et, az Ady Emlékmúzeum kiállításait és a Szupp-házat is megtekinteni.
Találkozó: PIM kapualj (PIM, 1053, Károlyi utca 16.)
A csoport létszáma 30 fő
Sétajegy: 800 Ft
A jegyet csak elővételben a PIM jegypénztárában vagy a Jegymesteren tudjátok megvásárolni.
További információkat ITT találsz.



Paulo Coelho: A kém – Könyvbemutató beszélgetés





Október 18-án, kedden, 18 órára vár sok szeretettel minden érdeklődőt az Athenaeum Kiadó a Hadik Kávéházba, Paulo Coelho A kém című könyvének bemutató estjére. Az est moderátora Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó igazgatója lesz. 

A beszélgetésben részt vesznek:
Nyáry Krisztián irodalomtörténész, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója
Dr. Pál Ferenc egyetemi tanár, ELTE-BTK Brazil Tudományos Központ
Hatala Csenge író

A belépő díja 2500 Ft, amely tartalmazza A kém című könyvet, illetve a fogyasztást (ásványvíz, mini szendvicsek). 
A könyvbemutató regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szpisjak.blanka@lira.hu email címen lehet október 14-ig. A létszám korlátozott, így aki szeretne csatlakozni, az feltétlenül regisztráljon az e-mail címe és telefonszáma megadásával!

A helyszín: Hadik Kávéház, 1111, Budapest, Bartók Béla út 36.
További információkat ITT találsz.



Dan Wells dedikálás és közönségtalálkozó



A Nem vagyok sorozatgyilkos-, a Részlegesek- és Az ördög egyetlen barátja-trilógia szerzője, Dan Wells Magyarországra látogat, hogy találkozzon a magyar olvasókkal!
A Fumax Kiadónak köszönhetően két alkalommal is lehetőségetek nyílik találkozni vele. 
Először október 18-án délután dedikál az író, sajnos pontos időpont és helyszín még nincs, ezért érdemes figyelni a kiadó és az esemény facebook oldalát. 

Az előrendelhető Dan Wells-regény, az exkluzív novella-kötettel érkező Csak a holttesteden át itt lesz először átvehető!

Másnap, október 19-én 17 órától pedig a Libri Alleeba várnak mindenkit szeretettel egy dedikálással egybekötött találkozóra. 
A belépés mindkét helyszínre ingyenes.

FONTOS: a helyek száma minden bizonnyal korlátozott lesz, így arra kérnek mindenkit, hogy mindenképpen időben érkezzen majd!
További információkat ITT találsz.



Amit tudni akarsz a sárkányokról, de sosem merted megkérdezni



Október 26-án este hattól mindent megtudhatsz a fantasykben és a mesékben élő sárkányokról, ha ellátogatsz a PIM-be. A rejtőzködő lények nyomába eredve olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint hogy mi a titka a sárkányok nem szűnő népszerűségének, elképesztő megjelenés- és jellembeli változatosságuknak? Vagy, hogy milyen sárkányok tűnnek fel a népmesékben, a magyar folklórban, a fantasy irodalom meghatározó jelentőségű műveiben, avagy bestiáriumokban és irodalmi alkotásokban?

A beszélgetésben részt vesznek:
Benedek Katalin magyar népmese-katalógus 7 kötetének szerkesztője, MTA BTK Néprajzi Kutatóintézet, nyug. főmunkatársa 
Bíró Csilla OSZK, Régi Nyomtatványok Tára 
Nagy András író, egyetemi oktató 
Kleinheincz Csilla fantasy író, fordító 
Trencsényi László az egyfejű

A helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053, Budapest, Károlyi utca 16.
További információkat ITT találsz.


Számos program vár még rátok ebben a hónapban, azonban nem mindegyiknek készült még el a részletes leírása, ám amint közzéteszik a szervezők, azonnal bővítem a listát, ezért érdemes lesz időnként bekukkantani hozzám. 





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése