2015. december 4. | By: Ladybird

Könyves Programok Könyvmolyoknak – December



Tudom, hogy ilyenkor már mindenki ünnepi lázban ég, és elkezdte a tervezgetést, hogy minden készen álljon, mire eljön az év egyik legszebb ünnepe. Nem vagyok ezzel én sem másként, és előre szorongok azon, hogy minden ajándékot beszerezzek, mindent megszervezzek és kitakarítsam az egész házat. Viszont amikor olyan klassz programokat látok, amik szinte kihagyhatatlannak tűnnek a számomra, elgondolkodom, nem lenne-e jó a nagy rohanás közepette egy kicsit megpihenni, és egy-egy estére kikapcsolódni. Tudom-tudom, ez sem több egy újabb tipikus könyvmolyos kifogásnál, csakhogy a kedvenc tevékenységemnek hódolhassak! Ám ebben a hónapban azért nagyon jó elcsábulni, mert könnyedén össze lehet kötni a kellemeset a hasznossal! A kiadók ugyanis ilyenkor sem pihennek, és amellett, hogy fantasztikus könyvbemutatókkal és egyéb érdekes programokkal kedveskednek nekünk, ezeken az eseményeken szinte kivétel nélkül különböző kedvezményekkel is megajándékoznak bennünket! Így aztán bármelyik alkalmon részt lehet venni lelkiismeret furdalás nélkül, mivel nyugodtan mondhatom, hogy csak ajándékbeszerző körúton veszek részt! ;)
Ehhez kínálnék most néhány nagyon jó kis könyves programot. Remélem, ti is találtok közöttük olyat, ami felkelti az érdeklődéseteket, és amit érdemesnek tartotok arra, hogy időt szenteljetek rá!


Kildara – Segítünk! 





Jótékonykodni hív a Kildara! December 5-én szombaton, 15 órára várnak mindenkit, aki szeretne valamit hozzátenni azoknak a gyerekeknek a karácsonyához, akik kénytelenek kórházban tölteni az ünnepeket! Gyermek- és ifjúsági könyveket, rajzeszközöket és kifestőket várnak elsősorban. Emellett természetesen programmal is szolgálnak erre a délutánra, az írói kerekasztalbeszélgetés témája ezúttal a Karácsony és annak az irodalomban elfoglalt helye lesz. 
A beszélgetlsen résztvevő szerzők: Holden Rose, Gaura Ágnes, Szilágyi Zoltán, Vivien Holloway és A.M. Aranth.
A helyszín: 3, Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 3.
További Információkat ITT találsz!

December 18-án 16 órától pedig Veszprémbe is várnak mindenkit a szervezők, a felhívás ugyanaz, mint a budapesti rendezvény esetében, és a téma is, ám a résztvevő szerzők terén van némi változás. A moderátor Csabai Márk lesz, akik pedig válaszolnak a kérdéseire: Fenyvesi Ottó, Leda D’Rasi és Vivien Holloway.  
A helyszín: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Többször is ajánlottam már a blogomon a Kildarát, és volt szerencsém személyesen is megtapasztalni, mennyire sokat adhatnak ezek a délutánok. A mai magyar íróink nagyon értékesek és megérdemlik a figyelmet. A 3-ban pedig igazán kellemes helyszínt sikerült találniuk arra, hogy egy kötetlenebb beszélgetésnek adjon helyet. Tehát már a programok miatt is érdemes ellátogatni közéjük, de emellett ezúttal szeretném mindenki figyelmét felhívni arra a nemes célra is, amit kitűztek maguk elé, vagyis hogy segítsék azok gyógyulását, akiknek az ünnep sem felhőtlen, és sok esetben élet-halál harcot vívnak életük minden pillanatában. Ha azzal, hogy színes ceruzákat vagy könyveket ajándékozhatunk nekik, sikerül egy kicsit is tenni azért, hogy ne ez tegye ki minden gondolatukat, és segíthesse a gyógyulásukat, akkor azt hiszem, részünkről ez nem nagy áldozat. Segítsünk együtt!




Kávéházi pillanatok... meg egy kis dzsessz – Könyvbemutató




December 8-án, este 6 órakor kerül sor Maros András Kávéházi pillanatok című könyvének bemutatójára, melyre az Athenaeum kiadó szeretettel vár minden érdeklődőt. A szerzővel Király Levente beszélget, a zenéért pedig Juhász Attila és Piri Béla felel majd. 
A helyszín: Jedermann Café, Budapest, Ráday utca 58.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már olvashattam a könyvet, és meg kell mondanom, teljesen elvarázsolt a gyönyörű rajzaival és a hangulatos történeteivel (hamarosan érkezik róla az értékelés is). Igazi karácsonyi olvasmány! Számomra kicsit a régi kávéházak hangulatát adja vissza, amikor még programnak számított betérni egy feketére a kedvenc kávézónkban, és volt még idő egy kicsit megpihenni és fanyar humorral szemlélni a körülöttünk ülők sorsát. 
Mivel a Kávéházi pillanatoknak sikerült kiragadnia a szürke hétköznapokból, mindenkinek ajánlom mind a könyvet, mind a könyvbemutatót. Ha a beszélgetés csak kis mértékben  is idézi a könyv hangulatát, akkor már érdemes részt venni rajta!





IV. Ekultura.hu Est







December 9-én 17.30-tól kerül megrendezésre a IV. Ekultura.hu Est, melyre szeretettel várnak a szervezők mindenkit. Az est vendégei Sasvári Vivienn, vagyis alkotói nevén Vivien Holloway és Holló-Vaskó Péter azaz A.M. Aranth. A beszélgetés témája elég sokrétűnek tűnik, hiszen szó lesz a pályakezdő írók nehézségeiről, a szerzői álnevek használatáról, és arról, mit jelent az olvasókkal való aktív kapcsolattartás
A helyszín: Örkény István Könyvesbolt, Budapest, 1137, Szent István körút 26.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Azt hiszem, már a nevek is önmagukért beszélnek, hiszen Vivien Holloway és A.M. Aranth neve egyet jelent a színvonalas fantasyvel. Nem titok, hogy mindkettejük munkásságáért oda vagyok. Nem is beszélve arról, mennyire hitelesek abban a témában, amiről ez az este szól majd, hiszen az olvasókkal való kapcsolattartásban ők az egyik legjobbak. Akárhol keres is rájuk az ember, nehéz rosszat hallani róluk, nagyon jól kezelik a negatív kritikát is, és igazán közvetlenek. Szóval, akit akár íróként, akár olvasóként érdekelne a téma, annak mindenképpen ajánlom ezt a programot, mert tőlük érdemes tanulni!





Találkozz az Oh, Boy! és a Lakótárs kerestetik szerzőjével





Marie-Aude Murail Magyarországra érkezik, és december 10-én találkozhatunk is vele a Könyvmolyképző jóvoltából! A dedikálással egybekötött könyvbemutatóra a Francia Intézetben kerül sor, este 18:30-kor.
A résztvevők: Marie-Aude Murail (szerző), Lele József (Könyvmolyképző kiadó) és Burján Mónika (fordító).
A helyszín: Francia Intézet, 1011 Budapest, Fő utca 17.
További információkat ITT találsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Nem mindennap esik meg, hogy egy külföldi író hazánkba látogat és találkozhatunk is vele! Bevallom, csak az írónő egyik könyvét, a Lakótárs kerestetik!-et olvastam, de az nagyon tetszett, így nagyon örültem ennek a páratlan lehetőségnek! Nem is beszélve arról, hogy a könyvbemutató előtt, 17:30-kor nyit a Kedvenc Francia Mesehőseink című kiállítás is, amit szintén érdemes meglátogatni. 





Gaura Ágnes és J. Goldenlane Könyvbemutatója







A Delta Vision Kiadó december 11-én 18 órától dedikálással egybekötött könyvbemutatót tart Gaura Ágnes - Attila koporsója, J. Goldenlane - Farkastestvér és J. Goldenlane - Holdnak árnyéka című könyveinek megjelenése alkalmából. 
A helyszín: Sárkánytűz, Budapest, Ferenc körút 40. 
További információkat ITT és ITT találtok!

Miért érdemes részt venni rajta?
Gaura Ágnes könyveit már nagyon régóta kerülgetem, sok ismerősöm szerint zseniálisan ír az írónő, így én is egyre kíváncsibb vagyok a műveire. Bár a vámpírkorszakomat lezártnak tekintem, de egy-egy sajátos történet erejég szívesen nyitok újra feléjük. Nem is beszélve arról, hogy a vélemények szerint egyedi világot sikerült életre hívnia a műveiben. 
J. Goldenlane neve pedig azt hiszem, senki számára sem ismeretlen! 
Két ilyen csodás írónő könyvbemutatóját vétek lenne kihagyni!






Ahol az álmok valóra válnak...

Rendhagyó könyvbemutató a Könyvmolyképzőnél






December 13-án, vasárnap rendhagyó könyvbemutatót szervez a Könyvmolyképző, sok-sok programmal, különleges meglepetésekkel és rendkívüli akciókkal várja az érdeklődőket a kiadó! 

A könyvbemutató programjai:

11.30-tól: Fantasztikus írók, fantasztikus kalandok
Bessenyei Gábor - A jövő harcosai (Cool Selection)
Demi Kirschner - Öld meg Jana Robinst! (Vörös Pöttyös)
Kae Westa: Karvalyszárnyon (Vörös Pöttyös)
(Beszélgető: Varga Bea)
12.30-tól: Lenyűgöző pesti történetek
Rácz-Stefán Tibor - Túl szép (Rubin Pöttyös)
Felkai Ádám - Para körút (Grand Selection)
Róbert Katalin - Kezdjetek el élni! (Arany Pöttyös)
(Beszélgető: Varga Bea)
13.30-tól: A krimi virtuóza
Réti László: Könnyek városa (Grand Selection)
(Beszélgető: Mihóczy Mercédesz)
14. 30-tól estig kötetlen csevegés írókkal, szerkesztőkkel, bloggerekkel.

Illetve On Sai (Varga Bea) dedikálja az Apa, randizhatok egy lovaggal? és más könyveit.

A helyszín: Darshan Udvar, 1088, Krúdy utca 8., Nagyterem
További információkat ITT találtok!

Miért érdemes részt venni rajta?
A részletes program láttán ez még kérdés? Fantasztikus írókkal találkozhatunk, és karácsony előtt az akciók is nagyon jól jönnek! Aki Könyvmolyképzős könyvvel szeretné megajándékozni a szeretteit, annak egyenesen kihagyhatatlan, nem is beszélve arról, mekkora élményt jelent ennyi szerzővel találkozni. Én leginkább Kae Westával szeretnék találkozni, mivel a Karvalyszárnyon című könyvének blogregény változatát annak idején végigkövettem, és imádtam minden sorát, alig vártam már a megjelenését! Szóval ott a helyem!





IV. Álomgyár évzáró móka & kacagás







December 13-án 16 órától veszi kezdetét az Álomgyár Kiadó kötetlen rendezvénye, amelyre mindenkit, aki szereti a könyveiket, szeretettel várnak! Amellett, hogy bárki szabadon kérdezhet a kiadó munkatársaitól és szerzőitől, a helyszínen minden álomgyáros könyv 30%-os kedvezménnyel kapható! A rendezvényen való részvétel természetesen ingyenes!
A helyszín: Garzon Café, 1075 Budapest, Wesselényi u. 24.
További információkat ITT találhatsz!

Miért érdemes részt venni rajta?
Az Álomgyár Kiadóval szemben, bevallom, régebben voltak fenntartásaim, de ezt azt hiszem, említettem már. Ám amikor rábukkantam Juhász István és Borbás Edina könyveire, minden kétségem szertefoszlott! Amellett, hogy jó alkalom lehet olcsóbban hozzájutni a könyveikhez, számára nagy vonzóerőt jelent az is, hogy beláthatok a kiadó kulisszái mögé, és találkozhatok a szerzőikkel is! De gondolom, ezzel nem csak én vagyok így! 





Ahány arc, annyi történet – Az Athenaeum Kiadó zenés ünnepi estje





December 16-án 19 órától az Athenaeum Kiadó a szerzői részvételével zenés ünnepi estet rendez, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak! A rendezvényen a kiadó könyvei kedvezménnyel vásárolhatóak meg!

A program:

18:30 - Vendégfogadás, érkezés
19:00 - Az est háziasszonya, Szurovecz Kitti, és az Athenaeum Kiadó főszerkesztője, Szabó Tibor Benjámin köszöntője
19:10 - Tóth Vera énekel
19:30 - Beszélgetés Demcsák Zsuzsával és Bali Sándorral Példa-képek című könyvükről
19:50 - Szulák Andrea énekel
20:00 - Orbán János Dénes humoros felolvasása
20:10 - Nógrádi Gergely énekel
20:30 - Tóth Csaba: Palpatine útja a hatalomhoz - diktatúra, elnyomás és forradalmak a Star Warsban (előadás)
20:40 - Beszélgetés Horváth Gergellyel és Kordik Zsolttal (alias Mr. Bustával) a Magadnak írod a sorsod című könyvükről
21:00 - Fellép Mr. Busta
21.10 - Bakik a középkorban – Bíró Szabolcs előadása 
21:25 - Fellép Farkas Zoltán

A helyszín: Menta Terasz Étterem, Budapest, Margit krt. 14
További információkat ITT találtok!

Miért érdemes részt venni rajta?
Azt hiszem a blog tartalmából kitűnik, mennyire szeretem és tisztelem az Athenaeum Kiadót. Az ő könyveik állnak a legközelebb hozzám, és nagyon szeretem azt is, ahogyan kommunikálnak az olvasóikkal és a bloggerekkel. Talán nem árt senkinek, ha elárulok egy kis kulisszatitkot: ők azok, akik messze a legkorrektebben bánnak velünk. Szóval már csak ezért is a szívem csücske a kiadó. A rendezvényeik pedig egész évben magas színvonalúak voltak, és bizonyára ez is az lesz. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom!


Remélem, találtatok közöttük olyat, ami érdekel! Ha igen, kérlek, írjátok meg nekem! Jó készülődést kívánok az ünnepekre, és sok-sok könyves élményt!







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése