2015. november 3. | By: Ladybird

Könyves Programok Könyvmolyoknak – November



Bár már itt kopogtat a tél a küszöbünkön, azért csempészhetünk némi melegséget az életünkbe néhány igazán jó kis könyves programmal! Hiszen ebben a hónapban is számos nagyon jó könyves program vár rátok!
Az októberi kis programajánlónkat, úgy tűnt, nagyon szerettétek, ezért úgy gondoltuk, hogy folytatjuk. Biztosan most sem lesz teljes, hiszen a múlt hónapban is akadtak olyan események, amikre csak a hónap közepén, vagy a végén derült fény, ezért úgy döntöttünk a hónap folyamán többször is frissítjük a bejegyzésünket. Így érdemes akár többször is feljönni és megnézni, mivel bővült az itt felvitt események száma, de igyekszünk a facebook oldalunkon is jelezni, ha új rendezvénnyel bővül a listánk.

A kis herceg – Könyvbemutató


Kattints a képre a nagyobb méretért!

November 6-án, pénteken 17 órára várja a Móra Kiadó az érdeklődőket Antoine de Saint Exupéry – A kis herceg megfilmesített verziójához kapcsolódó képes albumának bemutatójára. Az eseményen Oláh Andrea újságíró, Pacskovszky Zsolt fordító és a szereplők magyar hangját adó színészek beszélgetnek az átdolgozásról, az eredeti műről és A kis herceg-élményről.
A helyszín: Budai Pagony, Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 5.
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
Azt hiszem, mindenki olvasta még gyermekkorában a híres regényt. Én magam, lehet, hogy éretlen gyerek voltam, de másodikosként nem sokat értettem belőle. Később viszont újra elolvastam, és nagyon szerettem. Most, hogy megjelent a regényből készült animációs film is, egészen biztosan meg fogom nézni. Éppen ezért nagyon tetszik, hogy a Kiadó ennek apropóján tart egy bemutatóestet a filmalbum számára is. A program nagyon jól hangzik, hiszen a megszólal a fordító és a szinkronszínészek is. Kisgyermekes könyvmolyoknak szuper program! 



XV. Győri Könyvszalon Könyvbemutatói




November 6. és 8. között a XV. Győri Könyvszalon eseményeként szintén a Móra Kiadó több könyvbemutatót is rendez
A helyszín: Győri Nemzeti Színház, Győr, Czuczor Gergely utca 7.

November 6-án, pénteken 15 órakor a Pódiumszínpadon Németh Eszter – Kötéltánc című könyvét. 
Közreműködők: Németh Eszter író, tanár, gyerekirodalmár, Pottyondy Nóra, a Győri Nemzeti Színház kulturális medzsere és felvételről Csider István Zoltán író, újságíró, slammer
November 7-én szombaton, 14 órakor, a Kisfaludy-teremben pedig Miklya Zsolt  Végtelen sál című könyvének játékos könyvbemutatójára kerül sor.
Közreműködik a Paulik Családi Zenekar. A moderátor Dian Viktória, a Móra Könyvkiadó főszerkesztője lesz.
Ugyanezen a napon, november 7-én, szombaton, 15 órától, szintén a Kisfaludy-teremben Tóth Krisztina Anyát megoperálták és A lány, aki nem beszélt című mesekötetek bemutatójára kerül sor. A szerző beszélgetőtársa Ihász Anna. 
További információkat ITT és ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
Sajnos a Győri Könyvszalon honlapja épp nem volt elérhető, amikor ezt a bejegyzést szerkesztettem, és nem volt lehetőségem utánanézni, még milyen programokkal várják a szervezők az érdeklődőket. De azt hiszem, ezek is igazán impozáns események ahhoz, hogy a győriek vagy a közelben élők kimozduljanak otthonról, és ellátogassanak a Győri Nemzeti Színházba a hétvégén. Ilyenkor sajnálom, hogy nem ott lakom, mert egy teljes hétvége könyves programokkal, épp nekem való lenne. A felsorolt programokból kitűnik, mennyire színvonalas eseményről van szó. Szóval aki teheti, ne hagyja ki!




Tóth Szandra – Kukac Marci és barátai – Könyvbemutató





November 8-án, vasárnap délután 3-kor vár minden kicsit és nagyot Tóth Szandra és az Álomgyár Kiadó a Kukac Marci és barátai című könyv bemutatójára.  
A helyszín: Üllői Közösségi Ház, 2225 Üllő, Gyömrői utca 24.
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
Akinek vannak kisgyermekei, az tudja, mekkora kincs egy jó mesekönyv, ami leköti a gyerkőcöt. Nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek bevezetését a könyvek világába, hogy később ne csak a számítógépes játékok világa számítson. Erre tökéletes lehet egy színvonalas gyermekkönyv bemutató. Az ilyenek pedig nem teremnek a fán. Márpedig ez, ahogyan a fülszöveg ígéri egy interaktív mesekönyv, amelyben színezhetnek is a kicsik, sőt különböző feladványokat is tartalmaz. 
Arról már nem is beszélve, hogy a bemutatóra arcfestést, lufifújást és ajándék hűtőmágnest ígér az írónő és a kiadó. Igazi gyerekeknek szóló program!





Major Emília – Út Depiből Hepibe – Könyvbemutató






Szintén november 8-án, vasárnap, ám ezúttal délelőtt 9:45-kor kerül sor Major Emília – Út Depiből Hepibe című könyvének bemutatójára. 
A helyszín: Garzon Cafe, Budapest, VII. kerület, Wesselényi utca 24.
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
Sokan gyakran megfeledkezünk arról, hogy értékesek vagyunk, és sok teendőnk mellett nem árt magunkra is fordítani egy kis időt. Ez a könyv erről szól, hogy mit tehetünk önmagunk boldogságáért, és hogyan érhetjük el a céljainkat. 
„Az ajtó kinyílt, és íme, belépek a város kapuján, hogy kiélvezhessem a boldogság minden örömét. Ez a világ csodálatos. Hidd el, Neked is itt a helyed! Légy bátor, kövesd az álmaid és találd meg Te is ezt a kacskaringós, sokszor kihívással teli, mégis pozitív utat Hepi felé! Én megérkeztem. Itt várlak Téged is.”






Nyitray György – A szállító zászlóalj – Könyvbemutató






Úgy tűnik az Álomgyár Kiadónak sűrű napja lesz november 8-án, mivel ez a könyvbemutató is akkor kerül megrendezésre, délután 16:30-kor.
A helyszín: Garzon Café, Budapest, VII. kerület, Wesselényi u. 24. 
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
Ki ne lenne kíváncsi egy igazi keményfiú, egy Irakot is megjárt katona tapasztalataira? Olvasni is érdekes lehet, de talán még többet ad az élményhez, ha annak a szájából hallhatjuk, aki megélte mindezt. 






Tóth Vera – Gyémánt – Zenés könyvbemutató est






November 11-én 19 órától vár mindenkit szeretettel az Athenaeum Kiadó és Tóth Vera az énekesnő Gyémánt című könyvének bemutatójára. A szerző Szily Nórával beszélget a könyvéről, majd a testvérével, Tóth Gabival zenélget. 
A helyszín: Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, Budapest, V. kerület, Szervita tér 5.
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta? 

Bevallom őszintén, akkoriban, amikor Tóth Vera a Megasztárban szerepelt, még néztem az ilyen jellegű műsorokat. Nagyon szurkoltam neki, mivel nem olyan volt, mint a többiek, hanem igazi egyéniségnek tűnt. A műsor után nagyon érdekelt, hogyan élte meg ő ezt az egészet, és hogy mit is jelent itthon sztárnak lenni. Bár a könyvét még nem sikerült beszereznem, de nagyon kíváncsi vagyok a személyiségére, így ha nem jön közbe semmi, akkor ki nem hagyom ezt a bemutatót. 





Kildara II. – Írók, olvasók találkozási pontja




November 14-én, délután 3-kor ismét megrendezésre kerül a Kildara. Ezúttal is érdekes vendégekkel és kerekasztal beszélgetéssel vár minden érdeklődőt. Ezúttal a téma az Olvasói és vásárlói tudatosság a könyvpiacon.

A témában beszélget: 
Velkei Zoltán – az Agave kiadóvezetője
Kaposi Ildikó – FSZEK Kőbányai Könyvtár vezetője
Farkas Zoltán – a Főnix Könyvműhely vezetője 
Holló-Vaskó Péter – a Fumax munkatársa

Utána pedig Brandon Hackett – Az időutazás tegnapja című könyvéről beszél és dedikál.

A helyszín: 3, Budapest, VII. kerület, Kazinczy utca 3.
További információkat ITT találsz.

Miért érdemes részt venni rajta?
A legelső Kildarán is részt vettem, igaz, meghúzódtam egy sarokban, mégis hihetetlen élmény volt. Fantasy írók beszélgettek az írásról, az olvasóikról és a változó ízlésről. Aranyosak voltak, az elején kissé ugyan zavarba jöttek a figyelemtől és a kérdésektől, de ettől csak még közelebb éreztem őket magamhoz. Aztán ahogy belelendültek, úgy vetkőzték le a zavarukat, és hirtelen átváltoztak egy baráti társasággá. Jó volt részese lenni egy ilyen alkalomnak. Sajnos a végéig nem tudtam ott maradni, de a program szerint utána le lehetett ülni egy kötetlen beszélgetésre a jelenlévő írókkal. Szóval, aki bizonytalan abban, elmenjen-e, én szeretettel ajánlom neki! Nem fog csalódni.






Dmitry Glukhovsky Magyarországon





November 24 és 26 között az Európa Kiadó jóvoltából Magyarországra látogat a Metró sorozat írója, Dmitry Glukhovsky. Két helyszínen is találkozhattok vele, Debrecenben és Budapesten, hiszen mindkét helyen dedikál, 26-án pedig Budapesten sor kerül legújabb könyvének bemutatójára is.
További információkat ITT találsz.

Dedikálás Debrecenben – 2015. november 24., 18 órától
Helyszín: 4024 Debrecen, Piac utca 34-36. (Alexandra) 


Dedikálás Budapesten – 2015. november 25., 16 órától 
Helyszín: 1055 Budapest, Nyugati tér 7. (Alexandra) 

Literary Titbits @ Brody Studios – 2015. november 25., 20:30-tól 
Helyszín: Brody Studios (1064 Budapest, Vörösmarty u. 38) 

Könyvbemutató Budapesten –  2015. november 26., 18 órától 
A helyszín: Puskin Art Mozi (1053 Budapest, 
Kossuth Lajos utca 18.) 
Belépőjegy: 1000 Ft (a jegyvásárlásról információkat ITT találtok) 

Miért érdemes részt venni rajta?
Bár eddig a Metró sorozat 1. részéhez volt csak szerencsém, de nekem nagyon tetszett. Különleges világfelépítés, borzongató jelenetek, és lenyűgöző írásmód, ezek jutnak eszembe először a könyv kapcsán. A sok orosz név miatt egy kicsit nehéz olvasmány, de megéri kitartani. 
Nem mindennapi esemény, hogy egy külföldi író hazánkba látogat, és több helyszínen is dedikál, ezért olyan különleges számomra ez a lehetőség. A scifi kedvelőinek kihagyhatatlan!




Ennyi lett volna a novemberi programajánlónk! Ahogyan ígértük is, még bővülni fog! Reméljük, találtok közöttük kedvetekre valót! 




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése