2015. szeptember 30. | By: Ladybird

Őszi könyveső #2 – amiket Ladybird vár



Pár nappal ezelőtt Belnis megosztotta veletek őszi kívánságlistáját. Ezúttal rajtam a sor, hogy ezt megtegyem. Amikor még csak érlelődött bennünk ennek az ötlete, még nem tudtuk, hogy mire megjelennek a bejegyzéseink, már jó néhány megjelenik közülük, ezért került bele olyan is, amit talán mások már nem várnak, mert a polcukon csücsül. 
Persze a listánk még így sem teljes, ez csupán az erősen meghúzott kivonata a teljes kívánságlistánknak. Illetve van még pár könyv, amit mindketten, Belnis is, én is várunk, ezért hamarosan jön még egy bejegyzés a közös listánkról.


1. Lana Krumwiede – Pszi krónikák 1. – A kitaszított

Ahol Taemon él, mindenki rendelkezik a pszi nevű különleges adottsággal – elméjük erejével mozgatják és manipulálják a tárgyakat. Taemon egy baleset során elveszíti a pszi-képességét, és ezt a titkot mindenáron meg kell őriznie. Egy sportversenyen azonban lelepleződik, és a fiút száműzik az erő nélküliek kolóniájába, ami egyáltalán nem olyan, mint amire számított: az emberek kedvesek, nyitottak, örömüket lelik abban, hogy elméjük helyett a kezüket fogják munkára. Taemon gyorsan alkalmazkodik az új élet szokatlan körülményeihez, miközben barátokra is szert tesz. Ám fokozatosan azt is felfedezi, hogy minden nyitottsága ellenére, a kolóniának is megvannak a rejtélyei. Olyan veszélyes titkok, amelyek ha kitudódnának, azzal a pszi használók korlátlan hatalomhoz jutnának. Amikor Taemon véletlenül kiszivárogtat egy ilyen titkot, vajon lesz-e bátorsága hozzá, hogy helyrehozza az okozott kárt? Vissza kell térnie a városba, és szembe kell szállnia azokkal az emberekkel, akik száműzték őt.

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Várható: 2015. szeptember
Műfaj: sci-fi, fantasy, disztópia
Miért várom: A fülszövege azt hiszem önmagáért beszél! Egy belevaló disztópia, amiben paranormális képességekkel rendelkező szereplők vannak... Kell egy jó regényhez ennél több? Egy olyan fantasy rajongónak, amilyen én vagyok, biztosan nem. Persze az sem hátrány, ha eléggé megosztó a könyv, márpedig a goodreadsen kapott hideget is, meleget is, és mivel nem átlagos az ízlésem, ez nálam csak előnyt jelent.


2. Amy Tintera – Reboot 1. – Reboot


Ebben a gyorsléptékű, disztópikus, izgalmas regényben, amely biztosan felkelti Az Éhezők Viadala, A Legenda és A Beavatott rajongóinak figyelmét, egy 17 éves lány újjáélesztettként tér vissza a halálból. Kiképzik elit katonának, és arra kényszerítik, hogy harcoljon… mindaddig, amíg olyan parancsot nem kap, aminek nem engedelmeskedhet.

Amikor Wren Conolly 5 évvel ezelőtt meghalt, mindössze 178 perc után tudták újjáéleszteni. Most ő az egyik leghalálosabb újjáélesztett mind közül… nem úgy, mint újonca, Callum 22, aki úgyszólván még mindig ember. Ahogyan Wren próbálja megtanítani Callumnak hogy hogyan legyen jó katona, a fiú reményteli mosolya átjut a védekezésén. Sajnálatosan Callum nagy szíve túl nagy felelősséget jelent, és Wren azt a parancsot kapja, hogy végezzen vele. Hogy Wren megmentse a fiút, mindent kockára kell tennie.

Kiadó: Maxim
Várható: 2015. október 31.
Műfaj: sci-fi, fantasy, disztópia
Miért várom: Már nem is tudom, mióta várom ezt a könyvet, talán azóta, hogy először megszellőztette valaki a neten, hogy itthon is kiadhatják. Ha emlékeztek, valamikor év elején Belnis egy bejegyzésében már megemlítette, de akkor még nem volt magyar fülszöveg hozzá, ezért lefordítottam az angolt, ami szerintem kicsit informatívabb, mint a magyar. Többek között az is kiderül belőle, hogy Wren lány.


3. Madeleine Roux – Asylum 1.  Asylum



A New Hampshire Egyetem nyári kurzusa a tizenhat éves Dan Crawford számára több mint egy nyári tanfolyam, valóságos mentőövet jelent a fiúnak. A gimnáziumban kiközösített Dan alig várja, hogy végre új barátokat szerezhessen az érettségi előtti utolsó nyári szünetben. New Hampshire-be érkezése után azonban megtudja, hogy a nyári kollégium épületét egykor elmegyógyintézetként használták, ráadásul nem is akármilyen betegeket kezeltek ott; kivétel nélkül minden kezelt pszichopata bűnöző volt. 

Dan újdonsült barátaival, Abbyvel és Jordannel felfedező útra indul a nyugtalanító kollégium alagsorában lezárt titkos épületszárnyban, ahol hamar rájönnek, hogy nem véletlenül kerültek mindhárman épp oda. Lassacskán felfedik az intézet félelmetes múltjának titkát, miközben néhány titok nem véletlenül nyílik meg előttük a feltáratlan múltból.



Kiadó: Maxim
Várható: 2015. október 31.
Műfaj: horror, thriller, misztikus
Miért várom: Mit is mondhatnék, szeretem a horrort! Persze nem mondom, hogy utána nem parázok... mert az hazugság lenne, de imádok borzongani. Nincs is jobb egy őszi estén, mint a süvítő szélt hallgatva a fotelből egy forró tea mellett egy ijesztő könyvet olvasni!


4. Vivien Holloway – Végtelen horizont


Becky Dwyer három évvel ezelőtt hozott egy rossz döntést, és most eljött az idő, hogy megfizesse az árát.
Egy olyan világban, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető, a légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását.
Becky egész életét nagybátyja, Duke Barton hajóján töltötte, és soha nem is tervezte, hogy ezen változtatni fog. Három évvel ezelőtt azonban üzletet kötött a kétes hírnevű Nick Mattockkal, aki most behajtja a lányon a tartozását.
A műszerészlány hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll, miközben megpróbál megtenni mindent, hogy visszajuthasson a nagybátyjához.
Azonban kénytelen ráébredni, hogy ez koránt sem lesz olyan egyszerű, és nem csak azért, mert Nick minden lépését szemmel tartja. Hamarosan nem csak az ő, de Duke élete is veszélybe kerül, és megoldást kell találnia, ha nem akarja elveszíteni azokat, akiket szeret.

Kiadó: Főnix Könyvműhely
Várható: már megjelent
Műfaj: kortárs, kaland, steampunk
Miért várom: Imádom a steampunkot! Magyarországon is sok jó könyv jelent meg ebben a műfajban, de angolul is olvastam már nagyon jókat. A fülszöveget elnézve ez is nagyon jónak ígérkezik, ráadásul magyar író tollából, szóval kell, kell, kell!


5. Borbás Edina – Hullámok csapdája 2.



A Nagy Kaland című valóságshow folytatódik; a Földközi-tenger partvidékén nem csak a hullámok csapnak össze. 

Arabella és mindenre elszánt játékostársai már új helyszíneken küzdenek a nyereményért. A műsor szervezői úgy döntenek: a víz mellett a szárazföldön is meg kell állniuk a helyüket. Az érzelmek felkorbácsolódnak, a játék eldurvul. Arabella és társai küzdelme a végéhez közeledik… A nem várt helyzetek nem várt érzelmeket váltanak ki a szereplőkből. Vajon a szerelem vagy az intrika játssza majd a főszerepet? 

BORBÁS EDINA első regénye 2013 nyarának meglepetés sikerkönyve volt, gyorsan sokak kedvence lett. A második részben még több szenvedély, szex és izgalom vár Arabellára és az olvasóra.



Kiadó: Álomgyár Kiadó
Várható: már megjelent
Műfaj: romantikus
Miért várom: Mivel nem csak a kemény könyveket, hanem az érzelmeseket is szeretem, így nem volt kérdés, hogy ez a könyv is helyet kap-e a kívánságlistámon. Éveken át kerülgettem az első részét, de pár hete valamiért végre rávettem magam, hogy elolvassam, és te jó ég! Fantasztikus volt! Az írónőnek fantasztikus a humora, és valódi jellemeket hívott életre a könyvében! Ezek után pedig egyszerűen muszáj elolvasnom a második részét is.



+1. Nick Cutter – Mélység


Különös járvány tizedeli a világot: a Kórtól az emberek elkezdenek felejteni. Előbb apró dolgokat, mint például hol hagyták a kulcsaikat, majd később egészen komolyakat, kezdve a vezetéstől a beszédig. Végül a testük elfelejt működni, és meghalnak. Gyógymód nincs – egészen egy szenzációs felfedezésig.
Kutatók a Csendes-óceánban, a Mariana-árok mélyén találnak egy ambróziának elnevezett anyagot, ami az első vizsgálatok alapján nem csak a Kórt, de minden más betegséget is képes meggyógyítani.
Az óceán mélyén felállított különleges laboratóriummal azonban megszakad a kapcsolat. Egy kis létszámú mentőcsapat indul útnak, hogy kiderítsék, mi történt, és hamarosan olyan borzalmakkal szembesülnek, melyekhez képest a Kór általi halál már egyáltalán nem tűnik ijesztőnek.
Nick Cutter az utóbbi pár évben hívta fel magára a figyelmet vérfagyasztó horroraival, a műveiről Clive Barker és Stephen King is nagy elismeréssel nyilatkozott. Most végre bemutatkozik Magyarországon is, eddigi legfélelmetesebb könyvét tartja kezében az olvasó.

Kiadó: Agave Könyvek
Várható: 2015. október 13.
Műfaj: horror, misztikus
Miért várom: Ez a könyv jelentette a legnagyobb dilemmát, hogy vajon van-e helye ezen a listán. De az izgalmat sejtető fülszövege végül eldöntötte a kérdést. Ha vérfagyasztó horrorról van szó, amit Stephen King is elismert, akkor annak a polcomon a helye!


Hamarosan még több könyv érkezik a Belnisszel közös listánkról! 
Tartsatok akkor is velünk!





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése