2015. szeptember 22. | By: Unknown

Őszi könyveső #1 – amiket Belnis vár






Az őszi levélesővel együtt megindult a könyveső is, a kiadók csak úgy ontják nap mint nap a bejelentéseket az őszi megjelenéseikről. Ezért mi is úgy döntöttünk, szánunk rá néhány bejegyzést, hogy megosszuk veletek a saját kívánságlistánkat. Az első a sorban, aki ezt megteszi, Belnis!

Idén ősszel meglepően sok izgalmasnak ígérkező könyvvel örvendeztetnek meg minket a kiadók. Nagyon nehéz is volt a dolgom, hogy kiválasszam melyek azok, amiket semmiképp nem akarok kihagyni.

1. Chanda Hahn – Tükröm, tükröm (Balszerencsés tündérmese 2.)

Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt.
Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?

Kiadó: Maxim
Várható: 2015. október 13
Műfaj: fantasy
Miért várom: Nagyon felkeltette a figyelmem a sorozat első része, ezért szeretném a folytatást is elolvasni. Nagy reményekkel várom, mert bízom benne, választ kapok arra a sok kérdésre, amiket az első kötet elolvasásakor feltettem. Még több Grimmeket, még több Történetet, és még több magyarázatot szeretnék. Jared… Remélem, megtudom végre, mi vagy.



2. Kim Harrison – A jó, a rossz és a félholt (Rachel Morgan 2.)


Nem könnyű az élet Rachel Morgan, boszorkány számára. A szexi, jószívű magánnyomozó Cinncinnati városának legsötétebb zugaiba is alászáll a legkülönfélébb bűnözők után kutatva.

Jól tudja hogyan kell bánni a vámpírokkal, és hogyan maradhat életben az ember, ha kutyaszorítóba kerül egy alattomos démonnal. Vagy kettővel.

Egy szakértőkre specializálódott, fekete mágiával dolgozó sorozatgyilkos azonban őt is próbára teszi: Rachel könyörtelen, ősi gonosz erővel találja magát szemben, aminek a legyőzéséhez, még a legnagyobb boszorkányoknak is sok szerencsére lenne szüksége.



Kiadó: Könyvmolyképző
Várható: 2015. szeptember 30. (Hacsak megint el nem halasztják.)
Műfaj: fantasy
Miért várom: Egyszerűen imádom Rachel-t, és fanatikusan rajongok ezért a sorozatért. Nagyon remélem, hogy felgyorsul a sorozat kiadása, mert tűkön ülök, hogy a kezeim közé kaparintsam az összes részt, elvégre már befejeződött a sorozat. Kíváncsi vagyok, mekkora kalamajkába keveredik, és hogy vágja ki magát, és már nagyon akarok jókat nevetni.


3. Melissa Grey – A lány éjfélkor (A lány éjfélkor 1.)

New York utcái alatt élnek az Avicenek, egy ősi emberi faj, amely tagjai tollat növesztenek hajként és mágia, varázslat fut ez ereikben. Ősrégi bűbájok védik és rejtik el őket az emberektől. Mindenkitől, kivéve egytől. Echo egy szökevény zsebtolvaj, aki ellopott kincseit a feketepiacon értékesíti, és az egyetlen család, akit ismer, az Avicen. Echo okos és vakmerő, és bár néha pimasz és tapintatlan, mindenekfelett vadul lojális. Így hát, amikor egy százéves háború eléri otthona határait, úgy érzi, itt az idő, hogy cselekedjen. A legenda úgy szól, hogy van egy megoldás, ami által végleg véget ér a háború: meg kell találni a Tűzmadarat, egy mitikus lény, amely olyan hatalom birtokában van, amelyet még sosem látott a világ. 
Nem lesz könnyű feladat, de ha mást nem is, a tolvajkodás során Echo megtanulta, hogy hogyan vadássza le azt, amit akar, és hogyan vegye el. De vannak olyan munkák, amik nem olyan egyszerűek, mint amilyennek tűnnek. És lehet, hogy ez most tűzbe borítja az egész világot.

Kiadó: Maxim
Várható: 2015. november 30.
Műfaj: fantasy
Miért várom: Érdekes a fülszöveg, és azzal kecsegtet, hogy egy új világ tárulhat fel előttünk. Szeretném megismerni, mert egyszerűen odavagyok a jó fantasykért. Varázslat, mágia és bűbáj. Vajon kell ennél több? Persze ugyanakkor kicsit tartok is tőle, de nagyon remélem, hogy nem fogok csalódni benne.



4. S. K. Tremayne – Fagyos ikrek

Sarah egyik lánya meghalt. De vajon biztosan tudhatja e, melyik? A Fagyos ikrek lenyűgöző pszichothriller, fordulatokban bővelkedő cselekménnyel.
Egy évvel azután, hogy az egyik egypetéjű ikerlányuk, Lydia balesetben meghalt, Angus és Sarah Moorcroft a férfi nagyanyjától örökölt kis skót szigetre költözik abban a reményben, hogy sikerült helyrehozni az életüket.

Ám amikor az életben maradt lányuk, Kirstie azt állítja, tévedtek, és ő valójában Lydia, a házaspár világa ismét romokban hever. Ahogy közelít a tél, Angusnak el kell mennie a szigetről dolgozni. Sarah magányos, és Kirstie (vagy Lydia?) egyre zaklatottabban viselkedik. Amikor anya és lánya egy hatalmas viharban a szigeten reked, az asszonyra rátörnek a múlt emlékei. Mi is történt valójában azon a végzetes estén, amikor meghalt az egyik lánya?


Kiadó: Gabo
Várható: 2015. október 30.
Műfaj: thriller
Miért várom: Mostanában ismét rám tört a thriller és krimi láz. Ami több ilyen műfajú könyv olvasását jelenti. Már a fülszövegtől is kiráz a hideg, mert érzem, hogy keményebb témára számíthatok, és ez bizony nem egy teadélutáni olvasmány lesz.



5. Sandra Regnier – Elfek öröksége (Sárkányok gyermeke 1.)

Felicity Morgan nem pontosan az, akit az elfek megjövendölt megmentőjeként elképzelünk. Még csak tizennyolc éves, fogszabályozót visel, a divatos ruhák nem az ő világa, és mindig úgy fest, mint aki nem aludt eleget. Fay mégis különleges sorsra rendeltetett. Egy nap új tanuló érkezik Felicity iskolájába, aki messze a leghelyesebb srác Londonban. Ő Leander FitzMor. Vonzó megjelenésével, kedvességével és megnyerő személyiségével mindenkit az ujja közé csavar. 
Felicity távol marad a fiút ostromló lányok csapatától, de Leandert mégsem tudja kizárni az életéből. Mert bár az iskola legnépszerűbb diákjai sorban állnak Lee barátságáért, a fiú mégis folyton Felicity társaságát keresi. Ahogy telik az idő, Fay egyre több furcsaságot tapasztal, és úgy tűnik, hogy Lee is titkol valamit. A lány egyre biztosabb benne, hogy valami nem stimmel, de erről csak akkor bizonyosodik meg, mikor Leevel váratlanul visszautaznak az időben...

Kiadó: Maxim
Várható: 2015. október 12.
Műfaj: fantasy
Miért várom: Igen, tudom, újabb fantasy, de a fülszövegét olvasva ki tudna ellenállni ennek a történetnek? A borító pedig egyszerűen meseszép. A polcomra kell kerülnie, ez már bizonyos. Bevallom, kicsit félek az időutazástól, mert volt egy csalódásom ebben a témában, de merész leszek és elolvasom.



+1 L. Marie Adeline – Kettőnk titka (SECRET 2.)

Cassie Robichaud magányos élete örökre megváltozik, amikor belép a S.E.C.R.E.T. nevű titkos társaságba, amely valóra váltja a nők legvadabb erotikus fantáziáit. A mámorító kalandok hatására végre rászánja magát, hogy igazán élni kezdjen Miközben Cassie férfiakat hajt fel a titkos társaság részére, új kliens érkezik a S.E.C.R.E.T.-hez, akit a gondjaira bíznak. 

Dauphine Mason harmincas, csinos nő, aki az olvasáson és zenehallgatáson kívül csak a munkájának él, és fogalma sincs róla, milyen szívdöglesztő tudna lenni. Cassie feladata felszítani a szenvedélyét és megtörni jeges szívét, de vajon sikerül neki? Látszólag minden rendben lenne Cassie körül, de feltűnik egy vetélytárs, aki azzal fenyegeti, hogy leleplezi kettős életét a férfi előtt, akit mindketten szeretnek.



Kiadó: Libri
Várható: 2015. november 16.
Műfaj: erotikus
Miért várom: Igen, én is szoktam erotikus könyvet olvasni, de ebben a témában iszonyú kritikus vagyok. Azért tetszett az első rész, mert mélyebb volt, mint a hasonló társai. Egy magányos nő ráébresztése arra, hogy ne szégyellje vágyait, és merje kimondani azt, amire valójában vágyik. Igen, volt benne pár olyan dolog, ami nem fér bele az én repertoáromba, de tetszett az örök érvényű igazság: merd megismerni önmagad és felvállalni a vágyaid. Ezért vagyok kíváncsi a második részre, hogy vajon mit tud a továbbiakban kihozni ebből a szerző. 

Hamarosan jön a folytatás, amelyben Ladybird őszi kívánságlistáját is elolvashatjátok, de addig is, írjátok meg nekünk, ti melyik könyveket várjátok idén ősszel?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése