2015. június 12. | By: Ladybird

Disney Book TAG





Egészen kicsi gyerekkorom óta imádom a Disney meséket! Amikor Zsebitől hallottam, hogy van egy hozzájuk kötődő book tag, biztos voltam benne, hogy nekem ez kell!!! :) És hogy ne csak az én válaszaimat olvassátok, a Kis Könyves Bloggerek válaszait is megtaláljátok a bejegyzés alján található linkeken.

The Little Mermaid - A Kis Hableány



Egy karakter, aki úgymond egy "partra vetett hal". 
Valaki, aki szerinted nem igazán illik az író által megteremtett világába

Éppen most olvasom Lev Grossman A varázslók című könyvét, és azt hiszem a főhős, Quentin épp ilyen karakter. Éli a maga kis hétköznapi zseni életét, érzi, hogy nem tartozik ahhoz a világhoz, amiben él, de amikor megnyílik számára a kapu egy másik világba és esélyt kap egy teljesen más életre, akkor ott sincs otthon igazán. Nem csak a világot, de önmagát is újra meg kell ismernie.


Cinderella - Hamupipőke



  Egy karakter, aki jelentős átalakuláson megy keresztül

Kiera Cass Párválasztó sorozatában America. Az első részben bár szerethető, de csak egy egyszerű lány, akinek a maga és a fiúja boldogsága a legfontosabb, ez tölti ki az egész világát. Aztán amikor bekerül a Párválasztóba elindul a fejlődés útján, míg a végére teljesen felnő a feladathoz, és képes józanul, másokat maga elé helyezve is gondolkodni. Kimondottan tetszett, hogy mennyit fejlődött. Nem is beszélve a párhuzamról, ami a Hamupipőke történet és eközött van.


Snow White - Hófehérke



 Egy könyv eklektikus szereplőgárdával

Kiersten White - Paranormalcy könyve jutott eszembe először és nem azért, mert az írónő neve is White, mint Hófehérkéé, hanem mert valóban mindenféle karaktereket válogatott össze a történetéhez. Nem is csak karaktereket, hanem lényeket. Van abban minden... :D Sellő, láthatatlan fiú, tündér... stb. Egészen különleges történet. Remélem hamarosan jön a folytatás is, mert egy éve semmi hír róla és sajnálnám, ha nem folytatódna.


Sleeping Beauty - Csipkerózsika



  Egy könyv, ami igencsak altató hatással volt rád

Hűha... Sok ilyen volt mostanában. Olvasási válságban vagyok és azt hiszem, a legizgalmasabb történet felett is képes vagyok bealudni vagy elálmodozni. Remélem, hamarosan kijövök ebből, mert rengeteg könyv vár a polcomon arra, hogy végre elolvassam.


The Lion King - Az oroszlánykirály



  Egy olyan karakter, akit valami trauma ért gyermekkorában

Valahogy "divatos" lett ez a dolog. Sok esetben elég bugyuta, vagy hiteltelen, mert jön a szőke herceg, és a hős lelki sebei varázsütésre begyógyulnak. Természetesen vannak kivételek. Ilyen a Pushing the limits - Feszülő húr hősnője, Echo. Nála teljesen elhittem, hogy traumát szenvedett. Vagy akár a Nyugalom tengerében Nastyanál. Ezekben a könyvekben hihető volt.


The Beauty and the Beast - A Szépség és a Szörnyeteg



Egy szörnyen nagy könyv, amitől először megijedtél, 
de mégis nagyszerűnek találtad a történetét

Nem emlékszem ilyen könyvre... Általában nem ijedek meg, ha egy könyv szörnyen nagy, mert mindig az jut eszembe róla, hogy amennyiben jó, akkor úgysem akarom majd egyhamar letenni. :) Ezért minél nagyobb a terjedelme, nekem annál jobb. 


Aladdin



Egy karakter, akinek teljesül a kívánsága, jó vagy rossz értelemben

Huhh, a romantikus regények sorában nagyon sok ilyen van. A lány meg akar hódítani egy fiút, és az odavezető úton észre sem veszi, mennyire nem illenek össze... Miközben a lelki társa ott van mellette mindvégig, épp csak észre sem veszi. Tudjátok milyen regényt olvasnék már szívesen? Olyat amiben ilyen rossz döntést hoz a hősnő és meg is issza a levét. Nem, nem úgy értem, hogy élete végéig szenved, dehogyis. De egy kis ideig azért "élvezi" az elfuserált döntése következményeit, de csak azért, hogy jobban élvezzem, amikor észhez tér és megküzd azért, aki valóban hozzáillik.


Mulan



Egy szereplő, aki nem az, mint akinek kiadja magát

Érdekes, hogy Mulan kapcsán épp egy fiú jutott eszembe, de Rick Yancey - Az ötödik hullám című könyvéből Evan. Imádtam, ahogyan körüllengte a titokzatosság, aztán szép lassan kiderült, ki is ő... Jöhetne már a folytatás, mert jó lenne még a film kijötte előtt olvasni.

Toy Story



Egy könyv, aminek bárcsak életre kelnének a szereplői

Ez érdekes kérdés. Nem szeretném, ha életre kelne bármelyik könyvem szereplőgárdája is, ellenben én szívesen utaznék egy olyan világba, ahol részese lehetek a kedvenc történeteimnek. Mondjuk fel kellene kötnöm a gatyaszárat, egy Madarak a dobozban vagy egy Menedék trilógia kapcsán... De ezt teszi, ha az ember lánya nem az átlagos romantikus történeteket kedveli.


Disney Descendants - Disney Leszármazottak


Kedvenc fő gonoszod, ellenséged, vagy erkölcsileg romlott szereplőd

Nagyon szeretem a gonosz szereplőket. Sok esetben ők viszik előre a történeteket. Ha pedig férfi és csábító és jóképű és öntelt meg csupa ilyesmi, akkor engem teljesen megvett magának. :D Hahhh... Ilyen volt Cassandra Clare Végzet ereklyéiben Valentine, vagy Courtney Allison Moulton Angelfire sorozatában Bastian.






És íme a Kis Könyves Bloggerek linkjei! 



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése