2015. április 25. | By: Ladybird

Bookish Scenario Book Tag



Mindig is szerettem a szituációs játékokat, érdekes elgondolkodni azon, bizonyos helyzetekben hogyan reagálnék. Ezúttal könyvekkel kapcsolatos szituációk elé állított ez a tag, amit cseppet sem bántam. Bár némelyikbe fájdalmas volt belegondolni, de azért megbirkóztam vele. És mint azt már megszokhattátok, a Kis Könyves Bloggerek válaszait is megtalálhatjátok a bejegyzés végén a linkjeikre kattintva.




1. Ha meg kellene válnod az összes könyvedtől és műfajonként csak egyet tarthatnál meg, mik lennének azok?

Ez most komoly??? Csak egyet műfajonként? Na neeee...  

Krimi: Tara Monti - Innuendo

YA: Jandy Nelson - Az ég a földig ér

NA: A. L. Jackson - Take this regrets

Steampunk: Bethany Griffin - The Masque of the Red Death

Disztópia: Ó, te jó ég! Tényleg csak egyet? Akkor legyen Rick Yanceytől Az ötödik hullám. De a szívem szakadna meg a Red Hillért és a Razorland trilógiáért, hogy csak párat említsek.


2. Könyvesboltban hallod, amint egy tini azt mondja az anyjának, hogy nem szeret olvasni, de az anyukája ragaszkodik ahhoz, hogy válasszon egy könyvet. Odamész és ajánlasz neki egyet, amit azok is szeretnek, akik nem szoktak olvasni – melyik könyv lenne az?

Hát ez nagyon nehéz kérdés, mivel egyrészt nem szoktam idegeneknek ajánlgatni semmit, kivéve itt a blogon. :) Hiszen, ha valaki ízlését nem ismerem, akkor hogyan ajánlhatnék neki könyvet? Ilyen "varázskönyv" meg nem létezik, amit azok is szeretnének, akik nem szoktak olvasni. Annyira szubjektív, hogy kinek mi jön be, és annyi mindentől függ, az épp aktuális lelkiállapottól például, amit ismerősök esetében is nehéz sokszor letapogatni, nemhogy egy idegennél.


3. Nincs jókedved és megkérsz, hogy menjek el érted. Mit olvasol, hogy jobb kedvre derülj?

Adrian Plasstől a Kegyes kétbalkezes naplója mindig felvidít! Szégyen vagy sem, képes vagyok nyilvános helyen is harsányan nevetni rajta.


4. Egy napra visszamehetsz a kamaszkorodba. Melyik lenne az a könyv, amit az akkori éned olvasna?

Hmm. Ez az a kérdés, amit két aspektusból szeretnék megválaszolni. Tiniként többnyire szerelmes regényeket, Romanat, Tiffanyt és társait, egy életre elegem is lett belőlük. 
Ezzel szemben, ha most visszamehetnék és vihetnék az akkori énemnek könyveket, akkor tuti vinném az összes LOL könyvet, a Szent Johanna Gimi sorozatot és a Duffot. Akkoriban még nem szerettem a disztópiás könyveket, csak a romantikára buktam. Csacska kicsi én...


5. A barátaid meglepnek egy 4 napos kirándulással és csak egy órád van összepakolni. Melyik könyvet vinnéd magaddal?

Az az igazság, hogy olyan még nem történet velem, hogy több napra csak egy könyvet vigyek. Ha leszakad is a táskám, akkor is mindig többet viszek. Most, a Könyvfesztiváli beszerzések után, talán az Elveszett lányok országa lenne az egyik, a másik meg a Ghostman. 


6. Kirabolták a házad. Ne aggódj, mindenki biztonságban van, de a könyvespolcodat kifosztották. Melyik az a könyv, amit a legjobban remélsz, hogy nem vittek el?

Most éppen a Madarak a dobozbanért aggódnék a legjobban, egyetlen éjszaka alatt kiolvastam és biztos vagyok benne, hogy még sokszor el fogom olvasni. Az a könyv igazi szerelem részemről, ami azért vicces mert egy csipetnyi romantika sincs benne.


7. Az egyik barátod kölcsönvesz tőled egy könyvet és borzalmas állapotban hozza vissza. a) Eljátszod, hogy nem vetted észre. b) Megkéred, hogy vegyen neked egy másikat helyette. c) Megbosszulod?

A barátaimmal általában elnéző vagyok, mivel azt gondolom, egy értékes barátság nem múlhat anyagiakon és tárgyakon, ezért valószínűleg nem szólnék, hanem neki adnám és vennék magamnak egy újat, még akkor is, ha épp nem lennék abban az anyagi helyzetben, hogy ezt azonnal megengedhessem magamnak. Történt már ilyen, szóval biztosan ezt tenném. Viszont a következő alkalommal, amikor kölcsönkér egy könyvet, megemlíteném neki többször is, hogy jobban vigyázzon a könyvemre. 











0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése